Zastupitelé TOP 09 vyvěsili na radnicích a úřadech tibetské vlajky

9. 3. 2018

Stejně jako loni se politici TOP 09 rozhodli podpořit ochranu lidských práv. Tibetská vlajka, jako symbol ochrany lidských práv, tento rok jako obvykle zavlaje jak na plzeňských obvodech, tak ve městech, kde má TOP 09 zastupitele, místostarosty či starosty.

Zastupitelé TOP 09 v Plzni i dalších městech podporují akci Vlajka pro Tibet. V Plzni tradičně tibetská vlajka zavlaje na úřadech centrálního obvodu, na Slovanech a v Křimicích. Jsem rád, že jako každý rok, tak i letos 10. března bude z oken několika úřadů plzeňských městských obvodů, kde je TOP 09 ve vedení, vlát tibetská vlajka. Toto gesto se netýká jen Tibetu. Je na podporu všech utlačovaných a okupovaných, na podporu všech lidí, kterým jsou v jejich zemích upírána samozřejmá lidská práva a svobody. Mrzí mě, že současný primátor nedodržuje rozhodnutí rady a nad vchodem do plzeňské radnice vlajka z navzdory platnému usnesení v posledních letech chybí,říká předseda plzeňské TOP 09 Michal Vozobule, který dlouhodobě upozorňuje na to, že současné vedení města a zejména primátor Martin Zrzavecký ignorují platné usnesení Rady města Plzně z roku 2005, která ukládá povinnost vedení města vyvěšovat tibetskou vlajku na budově radnice.

Vyvěšování tibetské vlajky na budově Městského úřadu Plzeň 3 iniciovala v roce 2016 právě TOP 09. „K mé radosti rada náš návrh akceptovala a těší mě, že letos vyvěsíme vlajku už po třetí,“ říká místostarosta Městského obvodu Plzeň 3 za TOP 09 Radoslav Škarda.

Tibetskou vlajku vyvěsí také s podporou politiků TOP 09 radnice v Přešticích a Klatovech. 

Eva Šafránková, krajská manažerka TOP 09

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme