Za TOP 09 bude kandidovat do Senátu starosta Přeštic Karel Naxera

7. 4. 2022

Výkonný výbor TOP 09 schválil jako kandidáta do Senátu pro obvod č. 7 – Plzeň-město starostu Přeštic Mgr. Karla Naxeru (TOP 09). Starostou je od roku 2014, kdy kandidoval jako lídr kandidátky TOP 09 a zvítězil ve volbách. Před tím pracoval na různých pozicích zejména ve stavebnictví. Vystudoval Pedagogickou fakultu na Západočeské univerzitě v Plzni.

„Celostátní politika nesmí být odtržena od dění v regionech. Proto bych v Senátu chtěl konkrétně pomáhat rozvoji menších měst a obcí nejen u nás v Plzeňském kraji. Jako starosta Přeštic vím, s jakými úskalími se potýkají menší obce i jejich obyvatelé. Věřím, že bych svou téměř osmiletou zkušenost s vedením města dokázal efektivně zúročit i v Senátu,“ říká starosta Přeštic a kandidát do Senátu Karel Naxera.

Během uplynulých dvou funkčních období se v Přešticích podařilo městu například vybudovat a otevřít městský pivovar a restauraci U Přeška, postavit loděnici, zrekonstruovat největší městskou budovu, takzvaný „Modrý dům“ s prostory pro kanceláře, úřady a 32 bytů nebo modernizovat centrální systém vytápění s vysokou energetickou účinností a maximálním využitím energie z obnovitelných zdrojů.

 

                          Miroslav Hlaváč, zástupce tiskového mluvčího TOP 09

Přílohy
PDF Medailonek Karla Naxery.pdf (436.3 kB)
Štítky
Osobnosti: Karel Naxera
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme