Vozobule: Plzeň ignorovala doporučení policie a neomezila hazard

15. 12. 2017

Zastupitelé Plzně za TOP 09 nepodpořili novou vyhlášku o hazardu. Obecně závazný předpis, kterou včera zastupitelstvo přijalo, určuje místa, kde se ve městě může provozovat hazard. Některé lokality jsou velmi problematické a vedení města ve vyhlášce ignorovalo doporučení Policie ČR.

„TOP 09 je dlouhodobě pro nulovou toleranci hazardu ve městě. Nabízeli jsme podporu kompromisní variantě s výraznou regulací, vládnoucí koalice v čele s primátorem Martinem Zrzaveckým o to neměla zájem. Město novou vyhláškou nevyužilo šanci na zásadní omezení hazardu v Plzni. Naopak jednání úřadu vneslo do povolování herních míst otazníky,“ říká předseda plzeňské TOP 09 Michal Vozobule.

„Nová vyhláška sice snižuje počet povolených míst ze 121 na 98, ale vůbec nebere v potaz stanovisko Policie ČR. Na seznamu povolených heren přibyla navíc diskutabilní místa jako je například obchodní centrum na Borských polích,“ uvedl zastupitel Michal Vozobule.

V nové vyhlášce dostala „zelenou“ na provozování hazardu i další místa, kvůli kterým politici TOP 09 vyhlášku nemohli podpořit. Je mezi nimi například jedna neexistující adresa, panelový dům na Borech, dům v centru města v Mlýnské strouze nebo dokonce herna na ubytovně. Podle politiků TOP 09 radnice připravovala celou vyhlášku velmi chaoticky a poslední adresa přibyla na seznam ještě v den jednání zastupitelstva. „To je mimořádně zarážející. Několik žádostí o povolení nových míst k provozování hazardu dorazilo na úřad pouze jediný den před jednáním rady města, a nakonec byly zařazeny do seznamu. Zavání to účelovým jednáním,“ dodal předseda TOP 09 v Plzni Michal Vozobule.

 

Eva Šafránková, krajská manažerka TOP 09

Štítky
Osobnosti: Michal Vozobule
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme