TOP 09 v Plzni součástí koalice

30. 10. 2018

V Plzni bude TOP 09 příští čtyři roky součástí vládní koalice. A to jak v městském zastupitelstvu, tak na všech čtyřech velkých obvodech. V Zastupitelstvu města Plzně bude TOP 09 součástí koalice ve složení ODS, ANO a ČSSD, kde jí v devítičlenné radě byla nabídnuta funkce náměstka primátora.

„Těší mě, že po osmi letech v opozici, budeme mít možnost podílet se na vedení města Plzně. Věřím, že v navrhované koalici budeme mít dostatek prostoru k prosazení našeho volebního programu. Mezi naše priority patří vzdělávání, životní prostředí, doprava, nebo zázemí pro sport. Mám také radost, že TOP 09 bude ve vedení samosprávy ve všech čtyřech velkých obvodech a mí kolegové budou mít možnost dokázat, že plzeňské TOP 09 rozhodně nechybí vize,“ říká předseda plzeňské TOP 09 Michal Vozobule. Zastupitelský klub plzeňské TOP 09 bude nově fungovat ve složení Michal Vozobule, Petr Suchý, Miloš Nový a Petr Domanický.

V prvním městském obvodu uzavřela TOP 09 koaliční dohodu s ODS, ČSSD, Pro Plzeň a KDU-ČSL. Lídryně kandidátky TOP 09 Ilona Jehličková bude zastávat funkci místostarostky obvodu a v 27členném zastupitelstvu usedne ještě dvojka kandidátky Tomáš Trnka.

Na Slovanech bude TOP 09 součástí koalice ODS, ČSSD, a KDU-ČSL. V zastupitelstvu, které má 27 křesel, bude funkci místostarosty vykonávat Jan Fluxa a v zastupitelstvu usedne dále Miloš Nový.

V Městském obvodu Plzeň 3 bude TOP 09 součástí koalice společně s ANO, ODS a KDU-ČSL. Ondřej Ženíšek bude zastávat funkci místostarosty a ve 33členném zastupitelstvu dále usednou Radoslav Škarda a Eva Šafránková.

Na Doubravce bude TOP 09 v koalici s ODS a ANO. Funkci neuvolněného radního by měl vykonávat Václav Lacyk a zastupitelem bude Jan Toman.

                                               Eva Šafránková, krajská manažerka TOP 09

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme