TOP 09 tančila i pomáhala

19. 1. 2020

Jubilejní desátý ročník reprezentačního plesu TOP 09 Plzeňského kraje se konal v sobotu již tradičně v Měšťanské besedě v Plzni. Ples v rockovém stylu, který si kromě stovek členů a příznivců nenechala ujít ani řada známých osobností, byl jako vždy také příležitostí podpořit prospěšné projekty. Letos výtěžek soutěže o ceny pomůže lidem s postižením a mladým sportovcům.

„Každé jubileum je výzvou k ohlédnutí a bilancování. Za uplynulých deset let jsme na parketu Měšťanské besedy vystřídali již mnoho žánrů, měli jsme ples námořnický, prvorepublikový i punkový, na žádném z nich však nechyběla dobrá nálada. Krajský ples je především příležitostí se potkat, pobavit se s přáteli a přispět na dobrou věc. Pro letošní jubilejní ročník jsme zvolili leitmotiv „ro(c)k“ také jako symbolické ohlédnutí za rokem, ve kterém se plzeňská TOP 09 poprvé podílela jako součást koalice na vedení Plzně,“ říká předseda krajské TOP 09 Petr Suchý.

Rok v plzeňské koalici přinesl z pohledu TOP 09 především zlepšení v dopravě a životním prostředí. A co považuje za úspěch nového vedení Plzně předseda plzeňské TOP 09 Michal Vozobule? „Zelená byla dána dokončení západního okruhu, začala fungovat tramvajová trať na Borská pole, otevřen byl nový přestupní terminál u hlavního nádraží, do ulic Plzně vyjely nové trolejbusy, dokončili jsme další cyklostezky, začali připravovat výstavbu nových parkovacích domů a nastartovaly se projekty zelenomodré infrastruktury. Nejnověji mám pak radost z toho, že se nám podařilo zastavit exekuce dětských dluhů v dopravních podnicích. Děti nemají mít dluhy,“ říká náměstek primátora pro dopravu a životní prostředí Michal Vozobule.

V rámci plesu TOP 09 se již tradičně přispívalo na dobrou věc. Částka 20 000 korun, vybraná v letošní soutěži o ceny, byla rovným dílem rozdělena mezi Atletický klub Škoda Plzeň a Spolek Aleš, který podporuje samostatný život lidí s mentálním a kombinovaným postižením.

Mezi hosty nechyběli hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard, režisér a herec Antonín Procházka, vedoucí souboru muzikálu a operety plzeňského Divadla Josefa Kajetána Tyla Lumír Olšovský či olympionik a badmintonista Petr Koukal.

Během večera návštěvníci plesu mohli zhlédnout vystoupení plzeňské stepařská taneční skupiny KMtapdance studio, k tanci a poslechu hrála kapela Dance Band Plzeň a nechyběl ani oblíbený fotokoutek. Závěr patřil půlnočnímu překvapení – ochutnávce z připravovaného muzikálu podle stejnojmenného alba americké punkrockové kapely Green Day „Green Day´s American Idiot“. Jeho českou premiéru uvede Malá scéna Divadla Josefa Kajetána Tyla 15. února.

Eva Šafránková, krajská manažerka TOP 09

Osobnosti: