TOP 09 pověsí na radnice a úřady tibetské vlajky jako symbol ochrany lidských práv

8. 3. 2019

Stejně jako loni se politici TOP 09 rozhodli podpořit ochranu lidských práv. K akci Vlajka pro Tibet se letos v Plzeňském kraji rozhodlo připojit celkem 12 radnic, na kterých má TOP 09 zastupitele, radní či starosty.  Konkrétně to jsou město Plzeň, městské obvody Plzeň 1, Plzeň 2 – Slovany, Plzeň 3, Plzeň 4 a Plzeň 5 – Křimice, Plzeň 8 – Černice, Blovice, Dobřany, Přeštice, Starý Plzenec a Planá.

„Jako každý rok 10. března, tak i letos se naši zastupitelé nejen v Plzni ale i v dalších městech a obcích našeho kraje přidají k akci Vlajka pro Tibet. Toto gesto se netýká jen Tibetu. Je na podporu všech utlačovaných a okupovaných, je na podporu všech lidí, kterým jsou v jejich zemích upírána samozřejmá lidská práva a svobody. Vážím si proto všech lidí na radnicích, v institucích i jednotlivců, kteří se zachovají stejně. A mám opravdu radost, že letos poprvé od roku 2014 opět zavlaje vlajka na budově plzeňské radnice,“ říká předseda plzeňské TOP 09 Michal Vozobule. Ten také v Plzni jako zastupitel tibetskou vlajku v uplynulém volebním období nad vchod plzeňské radnice umístil pomocí pojízdné vysokozdvižní plošiny, když minulé vedení Plzně odmítalo plnit usnesení, které jej k tomu zavazovalo.

Nově se k akci přidají také městské obvody Plzeň 1, Plzeň 8 – Černice nebo Plzeň 4. Na Doubravce usnesení obvodní rady k vyvěšení tibetské vlajky inicioval radní Václav Lacyk (TOP 09). „Jsem rád, že usnesení bylo jednohlasně přijato a že se náš obvod k této akci podporující dodržování lidských práv letos poprvé přidá,“ říká Lacyk.

Již dnes zavlála tibetská vlajka v Křimicích, na budově Úřadu městského obvodu Plzeň 1, kde ji vyvěsila místostarostka Ilona Jehličková (TOP 09) a také na budově úřadu centrálního obvodu, kde ji již počtvrté za sebou vyvěsil současný místostarosta obvodu Ondřej Ženíšek (TOP 09).

Eva Šafránková, krajská manažerka TOP 09

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme