TOP 09 podporuje kampaň Vlajka pro Tibet

10. 3. 2020

Stejně jako loni se politici TOP 09 rozhodli podpořit ochranu lidských práv a pověsit na radnice a úřady tibetské vlajky jako symbol ochrany lidských práv. K akci Vlajka pro Tibet se letos v Plzeňském kraji rozhodlo připojit celkem 11 radnic, na kterých má TOP 09 zastupitele, radní či starosty.  Konkrétně to jsou město Plzeň, městské obvody Plzeň 1, Plzeň 2 – Slovany, Plzeň 3, Plzeň 4, Plzeň 5 – Křimice, a Plzeň 8 – Černice, Blovice, Přeštice, Starý Plzenec a Planá.

„Jsem rád, že opět letos 10. března tibetská vlajka visí nejen na budově plzeňské radnice, ale že se k akci Vlajka pro Tiber přidali i kolegové na obvodních radnicích a v dalších městech našeho kraje. Tibetskou vlajku vnímám také jako symbolickou podporu všem utlačovaným a okupovaným, kterým jsou v jejich zemích upírána základní lidská práva a svobody. Považuji proto za důležité a těší mě, že se k tomuto gestu přidávají nejen jednotlivé radnice, ale také různé instituce či jednotliví občané,“ říká předseda plzeňské TOP 09 a náměstek primátora Plzně Michal Vozobule.

Michal Vozobule také v minulém volebním období coby opoziční zastupitel opakovaně upozorňoval na to, že tehdejší vedení Plzně neplní usnesení, které ho k vyvěšení vlajky zavazovalo. Proto se rozhodl pomocí pojízdné vysokozdvižní plošiny vlajku nad vchod do plzeňské radnice umístit.

Eva Šafránková, krajská manažerka TOP 09

Štítky
Osobnosti: Michal Vozobule
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme