TOP 09 Plzeň 1 má nové vedení

20. 3. 2023
TOP 09 - Plzeň 1 má nové vedení. Dosavadního předsedu Tomáše Trnku na sněmu místní organizace vystřídala ve funkci na další dva roky zastupitelka Městský obvod Plzeň 1 a bývalá lochotínská místostarostka Ilona Jehličková.
Místopředsedou byl zvolen projektant dopravních staveb a lochotínský zastupitel Martin Leška. Členy výboru se stali Petr Kunz, Stanislav Jančík, Václav Fiala, Pavel Karpíšek a Tomáš Jindra.
„Velmi si vážím důvěry, kterou mi dali účastníci místního sněmu, děkuji Tomášovi Trnkovi za výborné vedení organizace v minulém období a těším se na spolupráci s novým místopředsedou Martinem Leškou. Naším společným úkolem bude posílit řady členů místní organizace a na komunální úrovni hájit zájmy občanů obvodu,“ říká nově zvolená předsedkyně místní organizace Ilona Jehličková.
Ilona Jehličková se narodila 12. října 1963 v Jihlavě. Vystudovala Pedagogickou fakultu v Plzni. Po studiích odešla spolu s manželem do Mostu, kde pracovala jako učitelka. Po přestěhování zpět do Plzně se stala zástupkyní ředitele na 20. ZŠ. V roce 2010 vstoupila do TOP 09 a ve volbách se stala zastupitelkou města i obvodu. V letech 2018 – 2022 vykonávala funkci místostarostky obvodu a do její gesce patřila kultura, školství a sociální věci. V současné době pracuje jako poradkyně ministra práce a sociálních věcí. Volný čas vyplňuje rodinou, rekreačním sportováním, návštěvou historických památek a četbou. Je vdaná a má dvě děti.
Pětatřicetiletý rodák z Plzně Martin Leška je členem TOP 09 od roku 2018 a od loňského roku zasedá v zastupitelstvu prvního plzeňského obvodu. Věnuje se zejména tématům blízkým jeho profesi projektanta dopravních staveb - dopravě, urbanismu a veřejnému prostoru ve městech.
"Děkuji kolegům a kolegyním za důvěru při volbě místopředsedy naší organizace a beru ji i jako závazek pro další práci. V ní budu chtít navázat na své předchůdce ve vedení Tomáše Trnku a Michala Vozobule. Jsem rád, že budu moci pomáhat právě Iloně Jehličkové, se kterou se i z opozičních lavic snažíme zlepšovat život našich spoluobčanů v obvodu Plzeň 1," říká Martin Leška.

Eva Šafránková, krajská manažerka