TOP 09 plesala a pomáhala již po jedenácté

29. 1. 2023

Členové a příznivci TOP 09 se v sobotu sešli v Měšťanské besedě v Plzni na tradičním reprezentačním plesu TOP 09 Plzeňského kraje. Večer, který se letos nesl v duchu hesla: „Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí“, byl příležitostí nejen se pobavit a potkat známé osobnosti z politického života, ale také společně oslavit výsledky prezidentských voleb a přispět na dobrou věc. Výtěžek soutěže o ceny totiž putoval jako každý rok na dobročinné účely.

Vybraná částka 20 000 korun byla rovným dílem rozdělena, přičemž jedna část pomůže zlepšit život těžce nemocné mladé talentované výtvarnici Klárce Šimkové, která je dlouhodobě upoutána na lůžko a závislá na plicní ventilaci a druhá pak poslouží na nákup powerbank, které spolu s další humanitární pomocí poputují na válkou sužovanou Ukrajinu. 

„Ruská armáda opakovaně útočí na energetickou infrastrukturu Ukrajiny a každá věc, která pomůže obyvatelům Ukrajiny přečkat těžkou zimu, se počítá. TOP 09 se proto připojila k iniciativě Evropské lidové strany a uspořádala materiální sbírku, která běží do konce ledna. V rámci ní je možné darovat například přenosné ohřívače, kamna, čelové svítilny, LED svítilny, teplé deky, termoprádlo, spací pytle či karimatky, které pak naši poslanci společně s generátory, které TOP 09 zakoupila, povezou po domluvě se starostou Vitalijem Kličkem přímo do Kyjeva. Jsem moc rád, že mezi materiální pomocí budou i powerbanky zakoupené díky finančním darům z našeho plesu,“ říká předseda plzeňské TOP 09 a člen celostátního předsednictva Michal Vozobule.

Mezi významnými hosty na plese nechyběli první místopředseda TOP 09 a senátor Tomáš Czernin, poslanec Evropského parlamentu Jiří Pospíšil, ministr kultury a bývalý primátor Plzně Martin Baxa či poslanec a předseda zahraničního sněmovního výboru Marek Ženíšek.

„Jsem rád, že se z našeho plesu stala již tradice. Ta je příležitostí se potkat a popovídat i o věcech, na které není vždy na stranických schůzích a sněmech tolik prostoru. Je úžasné, že se v historických prostorech secesní Měšťanské besedy můžeme takto setkat již po jedenácté. Tuto společenskou událost přerušil jen covid a já jsem moc rád, že jsme ji mohli letošním ročníkem obnovit. Je to navíc podruhé od roku 2013, kdy se termín plesu překrývá s dnem očekávání výsledků prezidentské kampaně. Tehdy před deseti lety to bohužel našemu čestnému předsedovi Karlu Schwarzenbergovi nevyšlo, o to větší mám radost, že letošní výsledky nám přinášejí naději. Naději, že budeme mít na Hradě někoho, kdo dokáže funkci prezidenta republiky vrátit důstojnost a mezinárodní pověst založenou na hodnotách, které s ní byly spojeny za Václava Havla, na koho budeme moci být hrdí, kdo nebude společnost rozdělovat, ale vykonávat roli prezidenta odpovědně, důstojně a způsobem, který budí důvěru,“ říká předseda krajské organizace TOP 09 Petr Suchý.

 

Eva Šafránková, krajská manažerka

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme