TOP 09 nadělovala v dětské nemocnici už podeváté

4. 12. 2017

Oslavu svátku svatého Mikuláše má plzeňská TOP 09 již od roku 2009 tradičně spojenou s nadílkou v dětské Nemocnici u Sv. Jiří v Plzni na Doubravce. Tento rok za dětskými pacienty plzeňští zastupitelé vyrazili hned v pondělí 4. prosince a byla to jejich v pořadí již devátá mikulášská nadílka v této nemocnici.

Plzeňský zastupitel Ondřej Ženíšek se opět zhostil role sv. Mikuláše, v anděla se proměnila zastupitelka Ilona Jehličková a čerta ztvárnil místostarosta třetího městského obvodu Radoslav Škarda. Všichni tři postupně navštívili dětské pacienty v respirační ordinaci a na rehabilitačním oddělení, a nakonec zavítali za dětmi v lůžkové části nemocnice.

Jsem moc rád, že jsme z mikulášské nadílky pro nemocné děti udělali tradici. Na ten okamžik, kdy mohu jako Mikuláš udělat alespoň malou radost dětem, které musí trávit předvánoční čas v nemocnici, se vždy moc těším. Jsem rád, že můžeme dětským pacientům zpříjemnit jejich pobyt v nemocnici a vykouzlit jim alespoň na chvíli úsměvy na tváři,“ říká radní městského obvodu Plzeň 3 Ondřej Ženíšek.

„V tento adventní čas bychom si více než jindy měli připomínat, že laskavost při darování je symbolem lásky. A že zároveň není většího štěstí než moci obdarovat ty nejmenší. Neboť pohled na rozzářené dětské oči je tím nejkrásnějším pohledem,“ dodává zastupitelka města Plzně Ilona Jehličková.

„Jako pohádková postava bych si přál mít tu moc, aby žádné z dětí, které jsme dnes navštívili, nemuselo trávit adventní čas v nemocnici. I tak mě těší, že jsme alespoň na chvíli mohli děti rozptýlit a odvést pozornost od jejich nemoci,“ svěřil se se svými pocity Radoslav Škarda, který si v dětské nemocnici roli čerta vyzkoušel poprvé.

Nemocnice u Sv. Jiří je soukromé zdravotnické zařízení poskytující lékařskou péči dětským pacientům od novorozeneckého věku až do 19 let. Disponuje 35 lůžky, včetně lůžek intenzivní péče. Další součásti zařízení jsou endokrinologická ordinace pro děti a dospělé, respirační ordinace pro choroby dýchacích cest dětí či oddělení komplexní léčebné rehabilitace.

Eva Šafránková, krajská manažerka TOP 09

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme