TOP 09 nadělovala v dětské nemocnici již po čtrnácté

5. 12. 2022

Plzeňská TOP 09 opět neporušila tradici, kterou dodržuje už od roku 2009 a obdarovala Mikulášskou nadílkou nemocné děti v dětské Nemocnici u Sv. Jiří v Plzni na Doubravce. Odpoledne pak zavítala s nadílkou za seniory do Fakultní nemocnice v Plzni.

Potěšit dětské pacienty ve stacionáři i na lůžkovém oddělení přišli v pondělí ráno místostarosta Městského obvodu Plzeň 3 Ondřej Ženíšek v roli Mikuláše, zastupitel města Plzně Radoslav Škarda jako čert a lochotínská zastupitelka Ilona Jehličková jako anděl.

„Věřím, že pro malé pacienty i jejich rodiče jsou tradiční mikulášské postavy s dárky příjemným zpestřením dne v nemocnici. S kolegy z TOP 09 jsme tuto tradici založili po domluvě s paní primářkou Pouskovou hned v roce 2009, kdy naše strana vznikla, a zatím jsme ani jednou nevynechali. Tradici masek přerušil pouze covid, kdy jsme dárky předali dětem prostřednictvím nemocničního personálu,“ říká místostarosta centrálního plzeňského obvodu Ondřej Ženíšek.

„Jsem moc ráda, že se z mikulášské nadílky pro nemocné děti stala tradice. Na ten okamžik, kdy mohu jako anděl udělat radost dětem, které musí trávit předvánoční čas v nemocnici, se vždy moc těším. Vykouzlit dětským pacientům na chvíli úsměvy na tváři je nepopsatelně krásný pocit. V tento adventní čas bychom si více než jindy měli připomínat, že laskavost při darování je symbolem lásky,“ říká lochotínská zastupitelka Ilona Jehličková.

„Některé děti snášejí přítomnost čertů opravdu těžce, a proto se vždy snažím být čertem hodným. Jako pohádková postava bych si přál mít tu moc, aby žádné z dětí nemuselo trávit předvánoční čas v nemocnici. Těší mě proto, že jsem jako čert mohl alespoň na chvíli děti rozptýlit a odvést pozornost od jejich nemoci,“ uzavírá městský zastupitel Radoslav Škarda.

Nemocnice u Sv. Jiří je soukromé zdravotnické zařízení poskytující lékařskou péči dětským pacientům od novorozeneckého věku až do 19 let. Disponuje 35 lůžky, včetně lůžek intenzivní péče. Další součásti zařízení jsou endokrinologická ordinace pro děti a dospělé, respirační ordinace pro choroby dýchacích cest dětí či oddělení komplexní léčebné rehabilitace.

Odpoledne pak patřilo návštěvě Oddělení sociální péče Fakultní nemocnice v Plzní, které se stará o seniory, kteří nepotřebují celodenní lékařskou péči, ale vzhledem ke svému zdravotnímu stavu nejsou schopni se obejít bez pomoci a péče jiné fyzické osoby. Oddělení poskytuje kvalitní sociální služby a ošetřovatelskou péči.

 

 

 

                      Eva Šafránková, krajská manažerka TOP 09

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme