TOP 09 nadělovala dětem již po desáté

5. 12. 2018

Oslava svátku sv. Mikuláše je v plzeňské TOP 09 od roku 2009 tradičně spjata s nadílkou v dětské Nemocnici u Sv. Jiří v Plzni na Doubravce. Ani tento rok tomu nebylo jinak. Letos navíc zavítali zastupitelé TOP 09 s mikulášskou nadílkou také do 38. mateřské školy v Plzni na Slovanech.

V roli Mikuláše dětem dárky naděloval zastupitel Městského obvodu Plzeň 3 Radoslav Škarda společně s andělem, kterým byla nově zvolená místostarostka Městského obvodu Plzeň 1 Ilona Jehličková. Již tradičně zavítali nejprve do denního stacionáře pro děti s respiračními chorobami a poté navštívili s nadílkou také děti v lůžkové části nemocnice na oddělení JIP.

„Na roli Anděla do dětské nemocnice, kam s TOP 09 chodíme již desátým rokem, jsem se celý rok moc těšila. Z politiky jsem zvyklá, že často dlouho trvá, než se dobré myšlenky a nápady pomění v realitu. V roli anděla však mohu vykouzlit dětem úsměvy na tváři jako mávnutím kouzelného proutku. A dětský úsměv je pro každého rodiče to nejkouzelnější. Proto jsem ráda, že jsme nemocným dětem mohli zpříjemnit jejich pobyt v nemocnici a odvést jejich pozornost od jejich nemoc,“ říká lochotínská místostarostka Ilona Jehličková.

Nemocnice u Sv. Jiří je soukromé zdravotnické zařízení poskytující lékařskou péči dětským pacientům od novorozeneckého věku až do 19 let. Disponuje 35 lůžky, včetně lůžek intenzivní péče. Další součásti zařízení jsou endokrinologická ordinace pro děti a dospělé, respirační ordinace pro choroby dýchacích cest dětí či oddělení komplexní léčebné rehabilitace.

Eva Šafránková, krajská manažerka TOP 09

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme