Předsedou TOP 09 Plzeň byl znovuzvolen Michal Vozobule

31. 3. 2023

Regionální organizace TOP 09 Plzeň si zvolila nové vedení. Na pátečním sněmu funkci předsedy obhájil Michal Vozobule. Místopředsedy byli znovu zvoleni náměstek ministra pro místní rozvoj Jan Fluxa a doubravecký zastupitel Václav Lacyk.

„Děkuji všem kolegyním a kolegům za důvěru. Máme za sebou dva roky, které provázely smíšené pocity. Na celostátní úrovni se politika zcela bez pochyby proměnila pozitivně. Co se týče úrovně komunální a krajské, tam zatím vítězí spíše atmosféra populismu a politické odplaty. My jsme ale připraveni občanům města nabízet racionální řešení a hájit zájmy těch, kteří chtějí mít z města Plzně opravdu moderní evropské město,“ prozrazuje o svých plánech ve vedení regionální organizace znovuzvolený předseda TOP 09 Plzeň Michal Vozobule.

Michal Vozobule se narodil 8. prosince 1980 v Plzni. Po maturitě na Gymnáziu Františka Křižíka v Plzni studoval politologii a evropská studia na Filozofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, kde absolvoval v roce 2005. Od roku 2007 byl zástupcem ředitelky Gymnázia Františka Křižíka. Před tím pracoval jako konzultant pro oblast lidských zdrojů v Regionální rozvojové agentuře Plzeňského kraje. Je autorem několika odborných příspěvků v publikacích věnujících se volbám na různé úrovni v ČR. Zároveň se podílel na několika studiích týkajících se regionálního trhu práce a vzdělávací soustavy v Plzeňském kraji. Od roku 2010 byl opakovaně zvolen zastupitelem města Plzně. V letech 2018–2022 zastával funkci náměstka primátora pro dopravu a životní prostředí. Do TOP 09 vstoupil v červenci 2009, přičemž předtím nikdy nebyl členem žádné politické strany nebo hnutí. V současnosti vedle předsedy plzeňské TOP 09 je také členem celostátního předsednictva strany.

Ve výboru regionální organizace ještě usednou Ilona Jehličková, Martin Leška, David Soukup, David Brabec, Renáta Hašková, Radoslav Škarda, Jiří Větrovec a Jan Toman.

Regionální organizace TOP 09 Plzeň je největší organizací v Plzeňském kraji a je tvořena čtyřmi místními organizacemi. Místní organizaci Plzeň 1 předsedá lochotínská zastupitelka Ilona Jehličková, Místní organizaci TOP 09 Plzeň 2 vede slovanský zastupitel David Soukup, předsedou Místní organizace TOP 09 Plzeň 3 je zastupitel města Plzně Radoslav Škarda a Místní organizaci Plzeň 4 předsedá doubravecký zastupitel Václav Lacyk.  

 

 

Eva Šafránková, krajská manažerka TOP 09

 

Štítky
Osobnosti: Michal Vozobule
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme