Potřebným je třeba pomáhat. TOP 09 podpořila Hospic svatého Lazara

23. 9. 2018

Plzeňská TOP 09 v sobotu večer podpořila plzeňský Hospic svatého Lazara. Částku 5000 korun, kterou vybrala od návštěvníků benefičního multižánrového večera TOP 09, hospic použije na nákup nového kávovaru pro své klienty. Podpora služeb zabývajících se péčí o seniory a rozvíjení různých typů sociálních služeb patří mezi priority, které TOP 09 v Plzni prosazuje.

„Jsem rád, že jsme dnešním večerem mohli přispět na dobrou věc. Hospic svatého Lazara a jeho zaměstnanci poskytují své služby a péči lidem v konečném stádiu nevyléčitelného onemocnění v Plzni již 20 let. Jejich práce, která není jen povoláním ale i posláním, si nesmírně vážím,“ řekl na akci v hudebním klubu Bílej Medvěd předseda plzeňské TOP 09 a kandidát na primátora Michal Vozobule.

„Do sociálních služeb chceme přinést větší stabilitu. Naším cílem je proto zavést systém jejich víceletého financování. Také chceme v Plzni postavit minimálně jedno nové pobytové sociální zařízení pro seniory a prosadit, aby bylo svěřeno do správy organizace k tomu městem založené a určené. Podpoříme také mobilní hospicové služby,“ dodal Michal Vozobule.

Neziskové organizace podporuje TOP 09 dlouhodobě již od roku 2010. Každý rok věnuje výtěžek z reprezentačního plesu TOP 09 Plzeňského kraje dvěma vybraným spolkům, které pomáhají lidem s handicapem.

Eva Šafránková, krajská manažerka TOP 09

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme