Plzeňská TOP 09 uspěla na celostátním sněmu strany

20. 11. 2021

Delegáti TOP 09 si zvolili na 7. celostátním sněmu nové vedení a krajská organizace TOP 09 v Plzeňském kraji v něm bude mít příští dva roky silné zastoupení. Sněm zvolil členem předsednictva náměstka primátora Plzně Michala Vozobule a členkou výkonného výboru lochotínskou místostarostku Ilonu Jehličkovou.

V nejužším vedení strany jako jeden ze sedmi volených členů předsednictva usedne předseda plzeňské TOP 09 Michal Vozobule.

„TOP 09 stejně jako celou novou vládu čeká mnoho výzev a napravování škod. Jsem rád, že jsem dostal důvěru se na tomto procesu ve vedení naší strany podílet,“ říká nově zvolený člen předsednictva TOP 09 Michal Vozobule.

Jednou z nově zvolených patnácti členů výkonného výboru TOP 09 je místostarostka Městského obvodu Plzeň 1 Ilona Jehličková. „Nabízím svoje zkušenosti z komunální politiky z oblasti sociálních věcí a školství. Jsem připravena na práci a těším se na spolupráci s ostatními členy výkonného výboru,“ říká.

Strana si na sobotním sněmu zvolila také celostátní revizní komisi, kterou povede zástupce Plzeňského kraje a dlouholetý předseda krajské revizní komise Stanislav Motyčka z Manětína.

Kromě zástupců plzeňského regionu zvolených na celostátním sněmu bude mít kraj ve výkonném výboru ještě zastoupení prostřednictvím dvou poslanců, Marka Ženíška a Miloše Nového.

„Jsem velmi rád, že naše organizace bude mít v celostátním vedení strany příští dva roky důstojné zastoupení prostřednictvím hned čtyř našich členů. Všichni jsou skvělými odborníky ve svých oborech a dlouhodobě odvádějí práci, která je za nimi vidět. Marek Ženíšek jako expert na zahraniční politiku, Miloš Nový jako garant ekonomických témat, Michal Vozobule se svými zkušenostmi s dopravou a péčí o životní prostředí a Ilona Jehličková jako odbornice na sociální politiku. Těší mě, že nyní budou moci svými zkušenostmi pomoci TOP 09 vyvést naši zemi z krize,“ říká předseda TOP 09 v Plzeňském kraji Petr Suchý.

 

Eva Šafránková, krajská manažerka TOP 09

Štítky
Osobnosti: Michal Vozobule
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme