Nový park s kavárnou vyroste v Krašovské

6. 9. 2019

Plzeňské sídliště Košutka bude mít nové veřejné prostranství. Ve vnitrobloku Krašovská mezi domy v ulicích Krašovská, Žlutická, Toužimská a Studentská přibydou cesty pro bruslaře i cyklisty, plocha pro venčení psů, několik dětských hřišť i víceúčelové hřiště, sekce určená seniorům, vodní prvek a nové parkové osvětlení. Počítá se i s kavárnou, kde bude možné pořádat různá setkání i kulturní akce.

 „Městu se nyní podařilo získat na tuto investiční akci šest milionů korun ze státní dotace, jejichž přijetí schválila Rada města Plzně na konci srpna. Celkové náklady na projekt jsou bezmála 17 milionů korun a do ceny je zahrnuta i péče o vysazenou zeleň po dobu tří let. Město Plzeň projekt podpoří částkou 5,45 milionu korun stejně jako Městský obvod Plzeň 1. Stavba by měla být dokončena nejpozději v říjnu 2020,“ říká náměstek primátora pro dopravu a životní prostředí Michal Vozobule (TOP 09).

 Architektonická soutěž na úpravu prostranství byla vyhlášena v roce 2016. Zvítězil v ní architekt Ondřej Rys z Kladna.

 „Těší mě, že v našem obvodě již příští rok přibude nový krásný prostor, kde si na své přijdou všechny věkové skupiny. Je skvělé, že při plánování podoby vnitrobloku, byl dán prostor pro názory jeho obyvatel. V době klimatické krize si také cením toho, že se zde počítá s velkou travnatou plochou, kterou budou lemovat stromy,“ pochvaluje si místostarostka Městského obvodu Plzeň 1 Ilona Jehličková.

 

 

 

Eva Šafránková, krajská manažerka TOP 09

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme