Michal Vozobule lídrem TOP 09 v Plzni

21. 6. 2022

Lídrem TOP 09 na kandidátce SPOLU pro volby do Zastupitelstva města Plzně je  áměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule.

Kdo je Michal Vozobule?

Michal Vozobule, náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí, se narodil 8. prosince 1980 v Plzni. Po maturitě na Gymnáziu Františka Křižíka v Plzni studoval politologii a evropská studia na Filozofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, kde absolvoval v roce 2005.

 

Od roku 2007 byl zástupcem ředitelky Gymnázia Františka Křižíka. Před tím pracoval jako konzultant pro oblast lidských zdrojů v Regionální rozvojové agentuře Plzeňského kraje.

 

Je autorem několika odborných příspěvků v publikacích věnujících se volbám na různé úrovni v ČR. Zároveň se podílel na několika studiích týkajících se regionálního trhu práce a vzdělávací soustavy v Plzeňském kraji.

 

V roce 2010 se stal zastupitelem města Plzně, kde i po volbách 2014 vedl zastupitelský klub TOP 09. Po komunálních volbách v roce 2018 byl zvolen náměstkem primátora pro dopravu a životní prostředí.

 

Do TOP 09 vstoupil v červenci 2009, přičemž před tím nikdy nebyl členem žádné politické strany nebo hnutí. V současnosti je předsedou plzeňské TOP 09 a členem celostátního předsednictva strany.

Jaké jsou jeho priority?

V Plzni žiji od narození, a vychovávám zde se ženou našeho syna. Proto mi záleží na tom, v jakém prostředí bude on a jeho vrstevníci vyrůstat. Z pozice náměstka primátora jsem měl v tomto volebním období možnost ovlivnit to, jak bude v budoucnu vypadat plzeňská doprava, podařilo se zásadním způsobem posunout výstavbu západního obchvatu, postavit tramvajovou trať na Borská pole, vybudovat nová záchytná parkoviště, ale také začít se stavbou tzv. zelených střech a dalších „zelených“ ploch jako je například nový park Podzemník na Košutce či renovace stávajících parků – Lochotínského parku či parku za Plazou. Kromě fungující dopravy a zelenějšího města mou jasnou prioritou také nadále zůstává dobré hospodaření s dešťovou vodou včetně řešení situace vysychajících Boleveckých rybníků.

Eva Šafránková, krajská manažerka

Štítky
Osobnosti: Michal Vozobule
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme