Markéta Pekarová Adamová navštívila Přeštice a Plzeň

11. 10. 2019

Při své cestě do Plzeňského kraje ve středu navštívila 1. místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová nejprve Přeštice, poté zavítala na jednání krajského výboru TOP 09 a večer zakončila neformální debatou s názvem Na pivo s Markétou, Mirkem a Tomášem v plzeňské Beer Factory.

Do Přeštic přijela strávit odpoledne 1. místopředsedkyně TOP 09 na pozvání starosty města Karla Naxery (TOP 09), pod jehož vedením Přeštice vzkvétají již druhé volební období.

"Právě dostavěný přestupní terminál, zbrusu nový denní stacionář pro seniory při Českobratrské církvi evangelické Kristián i městem vybudovaný Pivovar U Přeška, který určitě doporučuji navštívit, to vše mi dnes ukázal náš Topácký pan starosta Karel Naxera. Sedmitisícové Přeštice mají na co být hrdé a energie pana starosty byla nakažlivá ," řekla Markéta Pekarová Adamová.

Po návštěvě Přeštic poslankyně TOP 09 zavítala na jednání krajského výboru TOP 09 v Plzni, kde společně s druhým kandidátem na post předsedy TOP 09 senátorem Tomášem Czerninem představila svoje vize, se kterými se chce ucházet na listopadovém sněmu TOP 09 o funkci předsedkyně strany.

„Mezi mých pět hlavních priorit řadím jasně proevropský postoj a přijetí eura, ochranu zdrojů života - půdy, vody a lesů, vzdělávání, jasný program pro živnostníky spočívající především v debyrokratizaci a navrácení důvěry v právní stát,“ uvedla ve své řeči 1. místopředsedkyně TOP 09.

Večer pak společně s předsedou zastupitelského klubu TOP 09 Miroslavem Kalouskem a senátorem Tomášem Czerninem zamířila do zcela zaplněné plzeňské restaurace Beer Factory, kde strávila debatou s Plzeňany několik hodin. „Zájem lidí všech věkových skupin o politiku mě těší. Je vidět, že jim osud naší země není lhostejný a že mají také chuť se na dění kolem sebe aktivně podílet. Dosvědčuje to i fakt, že během tohoto večera plzeňská TOP 09 obdržela několik žádostí o členství,“ říká Markéta Pekarová Adamová.

Eva Šafránková, krajská manažerka TOP 09

Osobnosti: