Marek Ženíšek lídrem TOP 09 v kraji

10. 3. 2021

Výkonný výbor TOP 09 schválil kandidáty pro volby do Poslanecké sněmovny. Lídrem TOP 09 v Plzeňském kraji se stal náměstek hejtmanky a bývalý poslanec Marek Ženíšek. Na dalších místech kandidátky najdeme ekonoma a emeritního děkana FEK ZČU Miloše Nového či projektanta dopravních staveb Martina Lešku. TOP 09 bude kandidovat v koalici SPOLU (ODS, KDU-ČSL, TOP 09).

 

„V těchto parlamentních volbách nepůjde o nic méně než o další osud naší země. Jak by řekl Václav Havel, naše země nevzkvétá. Naopak. Nachází se v nejhlubší ekonomické i morální krizi od roku 1989, do které ji vehnala naše současná populistická vláda. Naše koalice je připravena ujmout se vedení této země v těch nejtěžších časech a zasadit se o stát, který nebude dál nehorázně zadlužovat budoucí generace, nebude na své občany „zaklekávat“, ale pomáhat jim, bude férový, moderní a bude hájit lidská práva, “ říká lídr TOP 09 Marek Ženíšek.

 

Marek Ženíšek je od krajských voleb v roce 2020 náměstkem hejtmanky pro oblast kultury a památkové péče. V minulosti působil ve funkci náměstka ministra spravedlnosti a 1. náměstka ministra zdravotnictví, v letech 2013–2017 byl poslancem Poslanecké sněmovny PČR. Poté pracoval jako proděkan pro strategii, rozvoj a vnější vztahy Fakulty zdravotnických studií na Západočeské univerzitě v Plzni. V současné době je členem krajského předsednictva TOP 09 a působí také jako výkonný ředitel politického think-tanku TOPAZ. Je též expertem strany na zahraniční politiku.

 

„Jsem připravený zúročit všechny své dosavadní zkušenosti ze školství, Poslanecké sněmovny, řízení samosprávy, ministerstev i z politiky. Rád bych dokázal, že politika se dá dělat slušně, poctivě a ve prospěch občanů. Už si nemůžeme dovolit dál současnou krizi prohlubovat. Je třeba jasných vizí a činů, které občanům navrátí důvěru ve stát. Jsem přesvědčen, že naše společná koalice s ODS a KDU-ČSL má dostatek kvalitních osobností a expertů, kteří nás dovedou z této krize vyvést, a proto je mi ctí být součástí týmu SPOLU,“ dodává Ženíšek.

 

Na druhém místě za TOP 09 je ekonom a pedagog Západočeské fakulty v Plzni Miloš Nový. Na dalších místech kandidují projektant dopravních staveb Martin Leška a manažer šumavských hotelů OREA Milan Vyskočil. Pořadí uzavírá předseda regionální organizace TOP 09 Plzeň – venkov a zástupce tiskového mluvčího Miroslav Hlaváč.

 

Pořadí kandidátů za TOP 09

 

  1. Marek Ženíšek (42), náměstek hejtmanky Plzeňského kraje pro oblast kultury a památkové péče
  2. Miloš Nový (61), ekonom, vysokoškolský pedagog, emeritní děkan FEK ZČU
  3. Martin Leška (32), projektant dopravních staveb
  4. Milan Vyskočil (32), manažer hotelů OREA Resort Horizont a OREA Hotel Špičák v Železné Rudě
  5. Miroslav Hlaváč (29), zástupce tiskového mluvčího TOP 09

 

 Eva Šafránková, krajská manažerka TOP 09 Plzeňský kraj

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme