Lídrem kandidátky „Společně pro Blovice“ je Michal Hodek

25. 8. 2022

Současný místostarosta města Blovice Michal Hodek je lídrem kandidátky „Společně pro Blovice“ pro letošní komunální volby. Dvojkou bude předseda regionální organizace TOP 09 Plzeň-venkov Miroslav Hlaváč. Kandidátka, která je tvořena kromě nominantů TOP 09 zejména řadou nestranických osobností, kandiduje s podporou TOP 09 a KDU-ČSL.

Na dalších místech kandiduje zdravotní sestra a bývalá vedoucí charitní pečovatelské služby Zdeňka Palacká, ředitelka Gymnázia Blovice Marcela Šustrová nebo kastelán zámku Kozel Jan Polívka. Kandidátku tvoří 7 žen a 8 mužů. Všechny osobnosti na kandidátce „Společně pro Blovice“ spojuje především chuť pracovat na rozvoji města a přilehlých obcí.

„Chceme navázat na to, co se v Blovicích v posledních letech podařilo a na čem jsem jako místostarosta také pracoval. Neslibujeme nic nesplnitelného. Chceme udržet město prosperující a nezadlužené. Městský úřad musí fungovat moderně a poskytovat co nejvstřícnější služby občanům. Zavedeme portál občana, aby si občané mohli vyřídit co nejvíce papírování z domova a nemuseli se vším běžet na úřad. V neposlední řadě chceme Blovice pro všechny generace, podpoříme proto vznik nových nájemních bytů pro seniory ale i pro mladé rodiny s dětmi,“ říká lídr kandidátky a současný místostarosta Blovic Michal Hodek.

„Blovice jsou příjemné místo pro život, a to chceme zachovat. Budeme se starat o životní prostředí, Blovice chceme mít zelenější a méně závislé na zdražujících se dodávkách energií. Chceme například investovat do fotovoltaických panelů na budovách základních škol. Vzdělání je pro nás zásadní téma, proto chceme investovat do kvalitního školství, Blovice jsou totiž zřizovatelem čtyř školských zařízení. Budeme také i nadále spolupracovat s Gymnáziem Blovice, které letos oslaví 60 let existence,“ doplňuje dvojka kandidátky, předseda TOP 09 Plzeň - venkov Miroslav Hlaváč.

Všichni, kteří se zajímají o budoucnost Blovic, mohou své názory psát na Facebook: https://www.facebook.com/spolecneproblovice/

Eva Šafránková, krajská manažerka TOP 09