Jan Havel se stal starostou Lhoty

10. 1. 2023
Představujeme komunální politiky TOP 09 .
Jan Havel byl na podzim po dlouholetém působení v komunální politice na začátku svého čtvrtého funkčního období na postu zastupitele Městského obvodu Plzeň 10 – Lhota jednohlasně zvolen starostou obvodu.
 “Za priority svého působení ve vedení obvodu považuji dokončení chybějící základní infrastruktury jako je kanalizace, vodovod, veřejné osvětlení či chodníky v některých částech obvodu. Dále je potřeba navýšit kapacitu naší mateřské školky pomocí již vyprojektované přístavby. Dalším projektem je modernizace páteřní komunikaci K Sinoru v podobě lemujících zelených pásů namísto příkopů, nových zastávek MHD a zpomalovacích ostrůvků. Rovněž je mým cílem udržet bohatý kulturní a sportovní život na území našeho obvodu,“ říká Jan Havel (TOP 09).
Jan Havel se narodil 21.4.1972 v Plzni, kde také vystudoval střední průmyslovou školu elektrotechnickou.
Od šesti let se intenzivně věnoval tenisu a po ukončení střední školy zvolil kariéru profesionálního sportovce. Získal mimo jiné tři tituly mistra české republiky a jednou se stal vítězem otevřeného mistrovství Maďarska. Získat větší úspěchy na mezinárodní scéně mu zabránilo těžké zranění Achillovy šlachy.
V 28 letech ukončil kariéru profesionálního hráče a rovnou se vrhl do trenérské činnosti. Mezi významné mezníky v této roli patří určitě osmiletá spolupráce s naší přední hráčkou Barborou Strýcovou, která pod jeho vedením získala titul mistrně světa hráček do 18 let. Vedl také reprezentační juniorské výběry, se kterými posbíral několik medailí na mistrovstvích Evropy či světa. Za zmínku také stojí také jeho dvouleté zahraniční účinkování jako šéftrenéra v německém hessenském regionu.
Posledních sedm let působí jako hlavní trenér a manažer Tenisové Akademie pro Plzeňský kraj, je členem výkonného výboru Západočeského tenisového svazu, expertní skupiny pro mládežnický tenis Českého tenisového svazu a sportovní komise města Plzeň.
Ve desátém plzeňském obvodě bydlí již 24 let a v komunální politice zde působí jako zastupitel již přes 12 let. Na začátku svého čtvrtého funkčního období byl jednohlasně ostatními zastupiteli zvolen starostou obvodu.

Eva Šafránková, krajská manažerka

Osobnosti: Jan Havel