Hlaváč: Navrhujeme odpuštění nájmů provozovnám kvůli koronaviru

21. 4. 2020

 Otevřený dopis TOP 09 Starý Plzenec

 

Vážená paní starostko, vážení místostarostové, vážení radní,

obracíme se na vás, jako na radu města Starý Plzenec s návrhem pomoci pro podnikatele a všechny občany, kteří ve Starém Plzenci museli uzavřít provozovny nebo omezit činnost na základě nařízení Vlády České republiky a jejichž provozovny jsou v majetku města.

Oceňujeme, že rada města svým usnesením 25. března odložila splatnost nájmů těmto provozovnám o tři měsíce. Domníváme se však, že to nestačí a pomoc místním podnikatelům a živnostníkům by měla být ze strany města větší. Přicházíme proto s návrhem, aby město Starý Plzenec zcela odpustilo nájmy všem takto zasaženým provozovnám, po celou dobu, kdy musely zavřít nebo omezit svůj provoz. K odpuštění nájmů již přistoupila řada měst a obcí v České republice.

Jsme přesvědčeni, že odpuštění nájmů je to nejmenší, co město může udělat pro podporu místních živnostníků, kteří budou i po skončení vládních opatření ve velmi složité situaci. Někteří budou zřejmě zvažovat, jestli vůbec zvládnou ve své činnosti pokračovat.

Jistě se shodneme, že naším společným cílem by mělo být, aby všechny provozovny po této krizi fungovaly tak, jako dřív. Tento návrh tomu alespoň trochu napomůže, proto žádáme o jeho projednání na radě města a věříme, že jej podpoříte.

 

Starý Plzenec 20. dubna 2020                                                 

Miroslav Hlaváč, předseda TOP 09 Starý Plzenec

Miroslav Hejzek, zastupitel a místopředseda TOP 09 Starý Plzenec

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme