FN Plzeň otevírá otevírá novou metabolickou JIP

29. 2. 2024

Ve Fakultní nemocnici Plzeň se dnes otevírá zrekonstruovaná Metabolická JIP na I. interní klinice a zároveň byla zahájena výstavba nových oddělení Kardiologické kliniky, obojí v areálu na Lochotíně. Metabolická JIP poskytuje intenzivní péči nejvyššího stupně v interních oborech. Pro pacienty i pro personál se podařilo vybudovat moderní a příjemné prostory vybavené nejmodernější zdravotnickou technikou. Kapacita byla navýšena na 10 lůžek. Ročně zde bude poskytovat péči asi pro 300 pacientů.

Otevření se zúčastnil ministr zdravotnictví Vlastimil Válek, plzeňský poslanec Marek Ženíšek a předseda krajské TOP 09 Petr Suchý.

„V letech 2012-2013 jsem působil na ministerstvu zdravotnictví a moc dobře vím, jak je každá taková událost důležitá pro další rozvoj největší nemocnice v regionu. Velký dík patří vedení nemocnice, ministerstvu, vedení a lidem z kliniky, a především pak Ivanu Novákovi,“ říká Marek Ženíšek.

„Velmi mě těší, že byla zahájena výstavba na Kardiologické klinice a díky ní se zdvojnásobí současná kapacita. Věřím, že bude dodržen harmonogram prací a nová lůžka budou sloužit pacientům už v příštím roce,“ dodává Petr Suchý.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme