× Pojďte do toho s námi.

Členka TOP 09 obdržela cenu Křesadlo

3. 12. 2020
Dobrovolnická Regionální Agentura DoRA udělila ceny Křesadlo 2020 s podtitulem „cena pro obyčejné lidi, kteří dělají neobyčejné věci.“ V letošním roce hlavní cenu získali Michael Sinkule, Lukáš Houška a členka TOP 09 Miroslava
Šimková.
.
„Paní Šimková již 8 let dobrovolně pomáhá pozůstalým při ztrátách milovaného člověka v rámci neziskové organizace Plzeňská zastávka z.s., poradna pro pozůstalé (http://plzenskazastavka.cz/). Tu založila společně s kolegyní Zuzannou Pouskovou v době, kdy přišla tragicky o manžela a zůstala sama se čtyřmi dětmi. Ačkoli je paní Šimková sama vážně nemocná a navíc se musí starat o velmi nemocnou dceru, přesto nezištně jako certifikovaná poradkyně pomáhá lidem, kteří se musí vyrovnat s náhlou ztrátou člena rodiny. Její obětavost a tolik potřebnou činnost je třeba ocenit. Zejména pak v dnešní době, kdy je leckdy nemožné se s odcházejícími rozloučit, kdy chybí ztráta blízkosti s nemocnými a jsou omezené pohřby, které jsou tak důležité pro pozůstalé rodiny,“ říká místostarostka MO Plzeň 1 Ilona Jehličková, která byla jednou z těch, kteří letošní ceny Křesadlo oceněným předávali.

Eva Šafránková, krajská manažerka

Osobnosti: