Vozobule: Věřím, že v komunálních volbách můžeme uspět

30. 10. 2017

Rád bych poděkovat všem, kteří minulý víkend svým hlasem podpořili kandidátku TOP 09 - Plzeňský kraj. Děkuji také více než třem stům voličům v Plzni a téměř pěti stům v kraji za to, že měli chuť udělat kroužek u mého jména. Velice si toho vážím.

K výsledkům voleb a povolební situaci bylo již řečeno a napsáno mnoho. Nejsem z nich nijak nadšený, všechny aktuální scénáře zatím nevedou k příliš pozitivní budoucnosti. Nicméně mě alespoň těší, že povolební atmosféra mobilizuje řadu voličů a příznivců TOP 09, kteří se hlásí s nabídkou pomoci a spolupráce. Ale nejde jen o ně. Současná situace by mohla konečně přát užší spolupráci stran, které jsou si programově blízké a mají společný cíl - Českou republiku jako demokratický stát, který je součástí Evropské unie a NATO. V minulosti byla největší integrační motivací opoziční smlouva, jejíž důsledky stále ještě cítíme i v těchto dnech. A i když je Plzeň posledním městem, kde opoziční smlouva stále žije, není možné na ni vše házet do nekonečna. Je třeba také překlenout syndrom české politiky, že je lepší být prvním v Galii než druhým v Římě. Suma sumárum je třeba vzít rozum do hrsti a použít ho na úkor osobních ambicí. Přestože to bude bez pochyby složité.

TOP 09 neuspěla, ale já jsem rozhodně připravený tuto situaci změnit. Minimálně na úrovni města Plzně. V komunálních volbách, které budou příští rok na podzim. Věřím, že můžeme uspět. A to jak TOP 09, tak širší ideový proud, jehož by měla být TOP 09 integrální součástí.

Michal Vozobule, předseda Regionální organizace TOP 09 Plzeň

Štítky
Osobnosti: Michal Vozobule
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme