Vozobule: Akvapark jako předvolební plácnutí do vody?

23. 2. 2018

Že si Plzeňané akvapark zaslouží, říkáme z opozičních řad již dlouho. Půl roku před komunálními volbami o něm začíná mluvit i vedení města. Město má hotovou studii k akvaparkům, kterou jsme již dvakrát během tohoto volebního navrhovali aktualizovat s nákladem kolem 100 tisíc korun. Pan primátor náš návrh nikdy nepodpořil, s tím, že Plzeňanům stačí plavecký bazén na Slovanech. Zaráží nás, že je teď město s krajem ochotné investovat bezmála 1,5 milionu korun za studii novou, která má prověřit stejné lokace jako již existující městská studie. Navíc poprvé slyšíme, že by akvapark měly stavět a provozovat přímo město nebo kraj. Zda se nejedná jen o další předvolební plácnutí do vody budeme pečlivě sledovat.

K záměru představitelů Plzeňského kraje a města Plzeň na výstavbu akvaparku se dočtěte více ve zprávě, kterou uveřejnil Český rozhlas Plzeň: http://www.rozhlas.cz/plzen/zpravodajstvi/_zprava/plzen-spolecne-s-krajem-chce-postavit-akvapark-za-stovky-milionu--1785234

Michal Vozobule

předseda zastupitelského klubu TOP 09 v Plzni