Nový: Liberální demokracie v ČR stála metr nad propastí

30. 1. 2023
Vítězství Andreje Babiše v prezidentských volbách by dříve či později vedlo k předčasným parlamentním volbám, k ovládnutí Sněmovny a vytvoření Babišovy vlády, k ovládnutí České televize a rozhlasu atd. Jinými slovy ocitli bychom se v současném Maďarsku.
Před pár měsíci jsem byl hrdý na Fialovu vládu a českou veřejnost, jak skvěle společně zareagovaly na tragické události na Ukrajině. Dnes jsem hrdý na české voliče, kteří prokázali odolnost vůči bezbřehému a lacinému populismu nesoucímu se na vlně vyvolávání strachu.
Věřím, že po třech prohraných volbách to populisté budou mít v ČR stále těžší a těžší. Současně mi dnešní vítězný den připomněl nadšení sametové revoluce a hrdost spojenou s prezidentem Václavem Havlem. Po dvaceti letech budu hrdý na českou veřejnost, na českou vládu, na českého prezidenta.
I přes dnešní vítězství si uvědomuji, že potřeba spojit rozdělenou společnost, o které hovořil Petr Pavel, je nanejvýš potřebná a nutná. Sám za sebe se budu snažit k tomu přispět, jak jen budu moci.

Miloš Nový, poslanec 

Štítky
Osobnosti: Miloš Nový
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme