Lacyk: Chceme příjemnější Chlum bez ničení přírody

10. 4. 2018

Chlum je jednou z dominant našeho obvodu i celé Plzně. V těchto dnech se otevřela možnost, aby náš obvod odkoupil chátrající rozhlednu na jeho vrcholu, tu postupně opravil a obnovil výletní restauraci. A společně s tím se otevřela také debata o přeměně celého Chlumu na rekreační les.

TOP 09 dlouhodobě podporuje zatraktivnění této oblasti. Chceme, aby se z ní vytvořilo přitažlivé místo pro trávení volného času nejen pro obyvatele Doubravky, ale také lákavý cíl pro turisty. Jsme však přesvědčeni, že k rozvoji Chlumu je nezbytné přistupovat s pokorou k veřejnému prostoru a krajinotvorbě s vědomím, že každý zásah do řešené lokality znamená její ovlivnění nejen pro současnost, ale i budoucí generace. Proto podporujeme takový rozvoj této oblasti, který by z Chlumu učinil atraktivní turistický cíl bez negativních dopadů na životní prostředí.

Budeme podporovat takový návrh přeměny této oblasti, ve kterém bude maximálně upřednostněna turistická funkce, bez komerčních dopadů a bez ohrožení lokality motorovou dopravou. Jsme přesvědčení, že každá navržená úprava může využít snadno dostupnou MHD a zároveň rozvinout dopravu cyklistickou a pěší. Věříme, že i vrchol Chlumu, rozhledna, získá podporu z veřejných zdrojů pro svoji opravu a případné citlivé doplnění o objekt restaurace.

Václav Lacyk

zastupitel Městského obvodu Plzeň 4

předseda Místní organizace TOP 09 Plzeň 4

Štítky
Osobnosti: Václav Lacyk
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme