× Pohněme s tím. Společně!

Žádný nový Václav Havel zatím nepřijde, nyní je to na nás všech

6. 10. 2016

Inspirujme se vzpomínkou na Václava Havla. Pan prezident udělal maximum pro lepší budoucnost naší země a jeho idea svobodné a otevřené společnosti žije dál. On už nám ale nepomůže.

V celém světě včetně naší země přibývá těch, kteří to nemyslí s  demokracií vážně. Mohou tak téměř vše. Lžou a burcují proti umělému nepříteli. Lid pak chce slyšet, že má právo být sobecký, zbabělý, nemyslet a nesoucítit. Vůdci, kteří cílí na tyto nízké pudy, si nezaslouží naši úctu, ohledy ani hlas.

Václav Havel by k volbám šel. Neuznával totiž výmluvu, že jedinec nic nezmůže. Na demokracii se musí podílet všichni, protože lhostejnost k druhým a lhostejnost k celku otevírá dveře zlu, říkával.

Když se rozhlédnete, ty dveře jsou otevřeny dokořán. Prezident lže, ministr si kupuje moc a stovky kandidátů nás chtějí chránit před něčím, co není.

Naše země nepotřebuje samozvané ochránce, ale hrdou, vzdělanou a rozvíjející se společnost, která není zbabělá a sobecká. Nedovolme odtrhnout naši zem od Západu.

Přijďte v pátek nebo v sobotu zabouchnout dveře zlu tím, že zvolíte demokraty místo populistů. Žádný nový Václav Havel zatím nepřijde, nyní je to na nás všech.

Ondřej Müller, předseda TOP tým Pardubice

Osobnosti: