TOP tým sbírá podpisy pro lepší ochranu zvířat

Členové TOP týmu se vydali do ulic Pardubic s peticí za zpřísnění trestů za týrání zvířat a zvýšení jejich právní ochrany. Nasbírali téměř 400 podpisů a se sběrem hodlají pokračovat.

2. 5. 2018

Přísnější tresty za týrání zvířat, efektivnější boj proti těmto činům a lepší právní postavení zvířat žádá petice, kterou iniciovali předseda TOP 09 Jiří Pospíšil, Petra Vojtíšková z Home 4 Pets a Robert Plicka. Petice žádá kromě zpřísnění trestů také zavedení nového trestného činu provozování „množírny“ zvířat.

“Sběr podpisů v Pardubicích předčil naše očekávání a po necelých osmi hodinách jsme sesbírali téměř 400 podpisů. Překvapila nás ochota, otevřenost a přívětivost lidí,” říká hlavní organizátor podpisové akce Honza Španiel z TOP týmu Pardubice.

O petici byl mezi lidmi velký zájem a i to je důvodem, proč TOP tým hodlá akci v nejbližší době opakovat. “Mnozí ze signatářů se s námi pouštěli do dlouhých diskuzí, ať už o činnosti TOP týmu, dění ve městě, kraji či regionu nebo přímo o petici jako takové,” dodal další z organizátorů Tadeáš Ulrich.

Člověk se stal dominantním vládcem živé přírody. Vedle užitku proto musí nastoupit i odpovědnost za její další osud. Pro vztah ke zvířatům musí být důsledně uplatňován princip respektu a soucitu. “Podporuji tuto petici, protože nesouhlasím s tím, že většina tyranů odchází od soudu pouze s podmíněnými tresty. Sama zvířata miluji, chovám psy a kocoury a příležitostně pomáhám skupině Homyla, která pomáhá týraným či ztraceným psům,” říká kandidátka na primátorku Koalice pro Pardubice Ludmila Ministrová (TOP 09).

Děkujeme všem dobrovolníkům za pomoc. K petici se lidé mohou připojit také elektronicky na https://www.petice24.com/petice_za_zpisnni_trest_za_tyrani_zviat, nebo ji lze podepsat v krajské kanceláři TOP 09 na adrese Husova 1782, 530 03 Pardubice III.

Ondřej Müller, předseda TOP tým Pardubice, z.s.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme