TOP 09 a TOP tým podpořili demonstraci v Pardubicích

Členové pardubické TOP 09 a TOP týmu se aktivně účastnili včerejší demonstrace za slušného premiéra. Antonín Pospíšil, student gymnázia Dašická a člen TOP týmu Pardubice měl proslov, jehož přepis přinášíme v článku.

10. 4. 2018

Antonín Pospíšil:

"Pěkný podvečer, moje jméno je Antonín Pospíšil a jsem studentem místního gymnázia v Dašické ulici. Stojím tu dnes, abych promluvil za všechny studenty, kterým není jedno, kam naše země směřuje. Kterým není jedno, že nemáme stabilní vládu s podporou poslanecké sněmovny. Kterým není jedno, že v čele této vlády je ještě k tomu člověk, který je jednou nohou v kriminále, a jsme kvůli tomu ostatním demokraciím jen pro smích. Není nám také jedno, že na Hradě sedí jiný muž, jenž tomuto jednání dodává živnou půdu a ještě k nám veřejně vysílá svůj pohrdavý postoj.

Je třeba se vůči takovýmto věcem ohradit a říct veřejně svůj názor. Proto mají tyto demonstrace obrovský smysl. Když už pro nic jiného, tak alespoň pro tu obrovskou hysterii, která se šíří z Twitteru Jiřího Ovčáčka. Ta totiž dokazuje, že si Miloš Zeman moc dobře uvědomuje, že nejsme takoví chudáčci, jak nás veřejně tituluje.

Komunista nazval pravici demokratickou žumpou. Jedná se o výrok z roku 2018 nebo 1948? A paralel mezi těmito dobami stále přibývá. Není možné, aby nám vládli lidé, kteří tyto spojitosti vytváří a zároveň spojují pravicové a levicové extrémisty, kteří mají v současné době největší podíl na moci od listopadu 89.

Sám Andrej Babiš dělá v poslední době jeden krok za druhým směrem, kterým by se premiér demokratického státu vydávat neměl. Zlevnit studentům jízdné na úkor škrtů v již tak dost podfinancovaném školství, zastrašovat novináře, vyhazovat, bez důvěry poslanecké sněmovny, lidi z vysokých funkcí. To je jen malá část činů, které nesmějí být akceptovány. Proto musíme přesvědčit své známé a odradit je od podpory stran, o kterých jsem mluvil. Nestačí pouze přijít dnes sem na tuto demonstraci. Naše práce začíná přesně po jejím skončení."

Ondřej Müller, krajský manažer

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme