TOP 09 a TOP tým podpořili demonstraci v Pardubicích

Členové pardubické TOP 09 a TOP týmu se aktivně účastnili včerejší demonstrace za slušného premiéra. Antonín Pospíšil, student gymnázia Dašická a člen TOP týmu Pardubice měl proslov, jehož přepis přinášíme v článku.

10. 4. 2018

Antonín Pospíšil:

"Pěkný podvečer, moje jméno je Antonín Pospíšil a jsem studentem místního gymnázia v Dašické ulici. Stojím tu dnes, abych promluvil za všechny studenty, kterým není jedno, kam naše země směřuje. Kterým není jedno, že nemáme stabilní vládu s podporou poslanecké sněmovny. Kterým není jedno, že v čele této vlády je ještě k tomu člověk, který je jednou nohou v kriminále, a jsme kvůli tomu ostatním demokraciím jen pro smích. Není nám také jedno, že na Hradě sedí jiný muž, jenž tomuto jednání dodává živnou půdu a ještě k nám veřejně vysílá svůj pohrdavý postoj.

Je třeba se vůči takovýmto věcem ohradit a říct veřejně svůj názor. Proto mají tyto demonstrace obrovský smysl. Když už pro nic jiného, tak alespoň pro tu obrovskou hysterii, která se šíří z Twitteru Jiřího Ovčáčka. Ta totiž dokazuje, že si Miloš Zeman moc dobře uvědomuje, že nejsme takoví chudáčci, jak nás veřejně tituluje.

Komunista nazval pravici demokratickou žumpou. Jedná se o výrok z roku 2018 nebo 1948? A paralel mezi těmito dobami stále přibývá. Není možné, aby nám vládli lidé, kteří tyto spojitosti vytváří a zároveň spojují pravicové a levicové extrémisty, kteří mají v současné době největší podíl na moci od listopadu 89.

Sám Andrej Babiš dělá v poslední době jeden krok za druhým směrem, kterým by se premiér demokratického státu vydávat neměl. Zlevnit studentům jízdné na úkor škrtů v již tak dost podfinancovaném školství, zastrašovat novináře, vyhazovat, bez důvěry poslanecké sněmovny, lidi z vysokých funkcí. To je jen malá část činů, které nesmějí být akceptovány. Proto musíme přesvědčit své známé a odradit je od podpory stran, o kterých jsem mluvil. Nestačí pouze přijít dnes sem na tuto demonstraci. Naše práce začíná přesně po jejím skončení."

Ondřej Müller, krajský manažer