Pardubická TOP 09 to zkusí s novým šéfem

3. 4. 2017

Už třetího předsedu za poslední roky má pardubická TOP 09. Po Janu Němcovi a Liboru Slezákovi dostal šanci k zmrtvýchvstání této strany Jiří Čáslavka.


Střídá Libora Slezáka, který byl v minulosti pardubickým primátorem za ODS, a než zakotvil v TOP 09, koketoval s Unií svobody. Čáslavka taky není neochvějným zastáncem jediné ideologie a jediného dresu, v minulých parlamentních volbách byl lídrem Strany zelených v Pardubickém kraji. Topkou se poprvé pokusil zaštítit při neúspěšné kandidatuře v senátních volbách. Nestačila ani podpora STAN, dostal 8,7 % hlasů.

Slezák vzal svou porážku sportovně. „Tentokrát, po šesti letech ve funkci předsedy, jsem měl vyzyvatele z řad nových členů. Byl jsem poražen v demokratických volbách nejtěsnějším možným rozdílem jediného hlasu. V TOP 09 hrajeme podle předem stanovených a respektovaných pravidel, takže jsem pogratuloval novému předsedovi a očekávám, že jako člen výboru místní organizace Pardubice a jako dlouholetý radní budu i nadále jejím platným členem.“ otřepal se z porážky Slezák, který obdržel ve volbě řadových členů výboru nejvyšší počet hlasů.


Jiří Čáslavka údajně získal pověst kritika působení TOP 09 v současné radniční koalici, ale respektuje stranický konsenzus. „Jsem loajální vůči koaličnímu projektu v Pardubicích, ale obhajoba našeho programu a veřejného zájmu, tedy politika, kterou jsme voličům slíbili, pro nás musí být vždy na prvním místě. Kompromis je křehký stav, který musíme vyjednávat vždy téma od tématu, otázku po otázce, slovo od slova,“ shrnul nový předseda TOP 09 MO Pardubice.

Zdeněk Seiner, PRÁVO

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme