× Pohněme s tím. Společně!

Zpráva o povolebním vyjednávání ve Svitavském regionu

15. 11. 2010

V okolí Svitav, Poličky a Litomyšle se TOP 09 nebývale dařilo. Do zastupitelstva se zde jejím kandidátům podařilo probojovat v celkem 6 městech a obcích- v Poličce, Svitavách, Litomyšli, ale také v Moravské Třebové, Kunčině a Budislavi.

Patrně nejúspěšnější byla TOP 09 právě v Budislavi, obci nedaleko Poličky. Zde získala celkem 5 mandátů z 9-ti členného zastupitelstva. S takovýmto výsledkem se pak kandidát TOP 09, pan Luboš Šplíchal, stal bez problémů starostou.

Další výrazný úspěch ve Svitavském regionu TOP 09 zaznamenala také v Kunčině, kde se jeden z jejích kandidátů stal místostarostou.

Zapomenout nesmíme ani na jedno z největších měst tohoto regionu, Litomyšl. Zde v městské radě zasedne též místostarosta, který v komunálních volbách kandidoval v barvách TOP 09. Je jím pan Vojtěch Stříteský, dlouholetý umělecký ředitel prestižního mezinárodního festivalu Smetanova Litomyšl a zároveň nynější ředitel Komorní filharmonie Pardubice.

Po jednom mandátu TOP 09 získala též v Poličce a Svitavách, dva mandáty jí připadly též v 21-členném zastupitelstvu Moravské Třebové.

Gratulujeme všem zastupitelům, kteří byli zvoleni v barvách TOP 09 a přejeme jim mnoho energie do jejich práce, kterou mají následující čtyři roky před sebou.

Bc. Petr Vašíček

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 PARDUBICKÝ KRAJ