Zedník: Budování relaxačních zón v České Třebové pokračuje

7. 9. 2016

Nová relaxační zóna na sídlišti nabízí několik herních prvků z akátového dřeva a cvičební stroje.


Česká Třebová – Na sídlišti Křib bylo včera slavnostně otevřeno nové dětské hřiště. Prvními, kdo okusil herní prvky a cvičební stroje, byly děti z blízké Mateřské školy Vinohrady.

NADŠENÉ DĚTI

„Mně se nejvíc líbí tyhle přístroje,“ pochvaloval si malý Kuba, který právě slezl z venkovního rotopedu. „Je to tady dobré, budu sem chodit s rodiči,“ těší se předškolačka Barunka. Vybudování dětského hřiště stálo 1,45 milionu korun. „Původně jsme počítali s tím, že cena bude nižší, ale hřiště leží ve svahu, v terénu a bylo nutné zakomponovat vzrostlou zeleň, musely se proto dělat takové úpravy, aby sem hřiště zapadlo a nemuselo dojít k žádným velkým zásahům do sídliště,“ uvedl starosta Jaroslav Zedník.

NOVÁ HŘIŠTĚ

Budování relaxačních zón v České Třebové pokračuje, prvním počinem byl park Javorka. Starostu těší, jak je využívané. „V letošním roce postavíme ještě jedno hřiště, vznikne Na Horách a bude víc sloužit té sportovní veřejnosti,“ upřesnil Jaroslav Zedník. Milovníky adrenalinových sportů potěší multifunkční dobrodružná věž na Pekláku, v současné době se finalizuje projektová dokumentace a připravuje se výběrové řízení na dodavatele. „Uvidíme, jestli stihneme zahájit v letošním roce, nebo to necháme na jaro příštího roku,“ dodal starosta. Na příští rok se připravuje také vybudování dopravního hřiště v Benátkách.

ODOLAJÍ VANDALŮM?

„Je to nádherné, opravdu krásné,“ chválí novou atrakci nejen pro děti obyvatelka Křibu Jarmila Zárubová, neskrývá však obavy, aby nové hřiště nebo výsadbu nikdo nepoškodil. Už viděla člověka, jak si přes čerstvě vysazené rostliny zkracoval cestu.

Orlický deník

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme