TOP 09: Nechají se Pardubice opít rohlíkem?

27. 11. 2023

Odvolání všech obviněných v kauze PARDUBICKÁ CHOBOTNICE je takovou samozřejmostí, že se tomu nebrání ani samotná koalice. A když se k tomu přidá rychlé zpřísnění zadávacího řízení zakázek malého rozsahu, může se zdát, že je vše vyřešeno. ALE NENÍ!

"Politickou odpovědnost nesli a nesou i současní radní za hnutí ANO. Zatímco jejich blízcí spolupracovníci, kolegové a přátelé z hnutí ANO rozkrádali (dle policie) veřejné peníze, oni politicky odpovídali za gesce, jako jsou veřejné zakázky, investice a obchodní společnosti města“, vysvětluje Ondřej Müller, zastupitel za TOP 09.

• Pan primátor JAN NADRCHAL (ANO) má ve své gesci veřejné zakázky, ve kterých se dle policie dlouhodobě a systematicky podvádí.
  • Pan náměstek JAN HRABAL (ANO) má ve své gesci investiční výstavbu, a policie prověřuje okolnosti kolem staveb fotbalového stadionu a parkovacího domu.
  • Paní náměstkyně JIŘINA KLČOVÁ (ANO) má ve své gesci obchodní společnosti města, ve kterých docházelo k ovlivňování zakázek.

"Chceme-li politiku očistit a obnovit důvěru společnosti, nesmíme se spokojit s polovičatým řešením a čekat, až chobotnici dorostou nová chapadla. Hnutí ANO nese plnou politickou odpovědnost za kauzu Pardubická Chobotnice, proto budeme navrhovat, aby radní nominovaní hnutím ANO byli odvoláni,“ shrnuje za klub TOP 09 zastupitel Martin Slezák.

Ondřej Müller: ondrej.muller@top09.cz, 604229303

Martin Slezák: martin.slezak@mmp.cz, 731449634