TOP 09 na oběti komunistického režimu nezapomíná

26. 2. 2019

V Pardubicích si TOP 09 připomněla 71. výročí uchvácení moci komunisty spontánní pietní akcí. V Chrudimi zastupitelstvo odebralo čestná občanství města Stalinovi a Gottwaldovi.

V den 71. výročí uchvácení moci komunisty se TOP 09 rozhodla uctít památku obětí komunistického režimu spontánní pietní akcí. „Moc bychom si přáli, aby se komunistická zvěrstva už nikdy neopakovala. Je ale smutnou skutečností, že současné vedení Pardubic komunisty aktivně podporuje v jejich dalším zapojení do vedení našeho města,“ říká předseda TOP 09 Pardubice Michal Sláma.

Málokdo ví, kde se pamětní deska obětem komunismu v Pardubicích nachází. Její umístění není příliš viditelné a důstojné, v podloubí krajského úřadu. Seznam dalších pietních míst v Pardubickém kraji najdete zde.

TOP 09 a KPV

Pietní akce v Pardubicích se účastnil také Jiří Kubík „vlajkonoš“, aktivní účastník listopadových událostí roku 1989, a místopředsedkyně Konfederace politických vězňů Jiřina Kneiflová.

V Chrudimi se rozhodli jednou provždy vypořádat se dvěma „čestnými“ občany města. „Dnes jsme, při jednání Zastupitelstva města, odebrali čestné občanství města Chrudimi Stalinovi a Gottwaldovi. Symbolicky v den, kdy si připomínáme 71. výročí převzetí moci komunisty,“ uvedla radní Chrudimáků a členka TOP 09 Vladislava Michalová.

Soudruzi končí

Ondřej Müller, krajský manažer