TOP 09 je proti umístění stadionu v centru města i způsobu jeho veřejného financování

1. 3. 2021

Vyzýváme zastupitele města Pardubice k hospodárnému nakládání s veřejnými prostředky. Za současné epidemické a ekonomické situace jen stavba fotbalového stadionu za stovky milionů Kč a zadlužení města na 20 let neospravedlnitelný hazard s veřejnými prostředky, které mohou chybět v rozpočtu pro nezbytné fungování města. 

❌ obří investice v ekonomicky nejisté době

❌ velké zadlužení města na 20 let

❌ zničení cenných pozemků v sousedství zámku

❌ nekvalitní studie

❌ kolaps dopravy v centru města

Fotbalový stadion má jednou provždy zabrat jedny z nejkrásnějších pozemků s výhledem na řeku a zámek v centru krajských Pardubic. „Hmotově naddimenzovaná, jednoúčelová, stavba do centra města prostě nepatří. Na jedněch z nejkrásnějších pozemků města může vzniknout pardubická „La Défense“, kde se město konečně může otevřít řece,“ říká Michal Sláma, předseda TOP 09 Pardubice.

  financovat stadion ve spolupráci město – klub – fotbalová asociace

  postavit stadion na okraji města

  město daruje pozemky a vybuduje infrastrukturu

  parkování u stadionu se využije jako odstavné parkoviště

Otázkou zůstává, zda je úlohou města budovat stadion pouze ze svých zdrojů, což by znamenalo enormní zadlužení a zablokování dalších investic. „TOP 09 podporuje sport a podpoří v cestě za novým stadionem i fotbal. Město může darovat vhodné pozemky, vybudovat infrastrukturu, parkoviště, může pomoci s dotačními programy nebo na stadion přispět. Ale nemůže ho platit celý,” dodává Michal Sláma.

Město by mělo být partnerem fotbalového klubu a pomoci mu k vybudování jeho snu. Nikoliv ale v centru města 21. století a ne výhradně z rozpočtu města.

Připojte se k petici a vyzvěte zastupitele, ať nepodpoří stadion na dluh. https://www.petice.com/nechceme_stadion_na_dluh_v_centru_pardubic

 

 

Ondřej Müller, krajský manažer TOP 09

Štítky
Osobnosti: Michal Sláma
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme