TOP 09 je připravena podpořit rozvoj města Chrasti

V minulém čísle Chrasteckých Ohlasů jste si vážení čtenáři mohli přečíst o dokumentu nazvaném Strategie rozvoje města. Skutečně se jedná o projekt, který je třeba vnímat velmi pozitivně. Opravdu je nutné analyzovat potřeby občanů a vytvořit vizi, ke které jako město budeme směřovat.

Lze beze zbytku souhlasit i s tím, že důsledná příprava záměrů vede k vyšší pravděpodobnosti získání finančních prostředků. Tato podmínka je skutečně nutná, avšak postačuje splnění této podmínky k tomu, aby byla podaná žádost akceptována? Bohužel, vážení čtenáři. Nenechme se mýlit.  Pravda je taková, že řada žádostí o většinu finančních podpor odkudkoliv je záležitostí politického lobbingu, výsledkem politických dohod.

Je třeba se ptát, jaké šance má v tomto ohledu žádost podaná představiteli politického uskupení, jehož působnost začíná a končí s hranicemi našeho města. Přiznejme si, že spíše malou.

Proto nevzniklo další „Hnutí za spokojenou Chrast“, ale byla založena místní organizace TOP09. V současné době jsme vládní stranou, většina z členů místní organizace TOP09 se již osobně seznámila s některým z nových poslanců za Pardubický kraj. A tyto kontakty jsme připraveni využít pro realizaci našich společných záměrů (např. výtah ve zdravotním středisku, zvýšení počtu parkovacích míst, čistota a pořádek ve městě, atd.).

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 PARDUBICKÝ KRAJ

Husova 1782