Tiskové prohlášení TOP 09 Pardubice k výsledkům referenda o městských obvodech

14. 6. 2013

Výsledek tohoto referenda byl ovlivněn nízkou účastí občanů. Nyní lze jen spekulovat, jak by hlasovalo těch téměř 80% oprávněných voličů, kteří nepřišli. Jednoznačně lze říci pouze to, že větší zájem o zachování obvodů je v okrajových částech města a menší naopak v centru.

 

Vzhledem ke skutečnosti, že volební účast byla pod 35%, nelze toto referendum považovat za závazné a vzhledem k současnému politickému rozdělení sil nelze reálně předpokládat, že do konce volebního období dospějeme k nějakému konsenzu. Obáváme se, že se nyní objeví spoustu „Vykladačů výsledku referenda“, kteří budou interpretaci výsledků přizpůsobovat dle svých potřeb. K tomuto se nechceme uchylovat a výsledek hlasování respektujeme.

 

TOP 09 jako strana udržovaná idejemi, na kterých vznikla (tradice, odpovědnost a prosperita), nadále trvá buď na zrušení zbytečných mezičlánků mezi radnicí a občanem, nebo na jejich efektivním zachování ve stavebně oddělených přisloučených částech města. Pokud se nám tento model nepodaří prosadit v tomto volebním období, jsme připraveni ho začlenit do svého volebního programu a na jeho základě se ucházet o přízeň voličů v příštím volebním období.

Za TOP 09 Pardubice Jan Němec
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme