Skalický: Mým cílem je bezpečný, prosperující a gentlemanský kraj

14. 3. 2016

TOP 09 dnes oficiálně představila lídra pro volby do krajského zastupitelstva. V čele krajské kandidátky stane poslanec, zastupitel města Pardubice a primář Pardubické nemocnice Jiří Skalický. do Senátu TOP 09 nabízí voličům další dvě výrazné osobnosti – ekonoma-analytika Jiřího Čáslavku v obvodu Pardubice a v obvodu Ústí nad Orlicí dlouholetého úspěšného starostu České Třebové Jaroslava Zedníka.

„Chci, aby Pardubický kraj byl pro občany krajem bezpečným, prosperujícím a gentlemanským. Jednoduše, aby byl tím nejlepším místem pro život,“ řekl nový lídr poslanec Jiří Skalický. Primář biochemických laboratoři pardubické nemocnice a pedagog Univerzity Pardubice zastupuje občany už od roku 1998 také v pardubickém městském zastupitelstvu. „Jsem patriot, náš kraj znám velmi dobře. Jedno z klíčových témat, na které se zaměřím, je bezpečí občanů. V dnešní době bude právě bezpečnost lidí a ochrana jejich majetku a zdraví důležitou úlohou pro nové vedení kraje,“ míní politik, který se v Pardubickém kraji narodil a celý svůj život tu také žije a pracuje. Z pozice krajského politika chce pomoci zlepšovat podmínky pro fungování Integrovaného záchranného systému, tedy pro policii, hasiče a zdravotnickou záchrannou službu, a také maximálně podpořit činnost dobrovolných hasičských sborů v regionu.

 

Problém, na který se v krajském zastupitelstvu chce Jiří Skalický akutně zaměřit, je urychlení staveb moderní dopravní infrastruktury. Kraj se totiž bude muset potýkat s problémem, kdy nové metodice EU nevyhovují současné dokumentace EIA (dopad stavby na životní prostředí) zpracované pro mnohé silnice a obchvaty obcí. Proto je ohrožena výstavba a čerpání dotací až ve výši 6 miliard korun na tyto silnice: I/36 Pardubice Trnová-Fáblovka -Dubina, I/36 obchvat Sezemic, I/37 obchvat Chrudimi úsek I/17-Slatiňany, a R35 Opatovice-Časy–Ostrov. „Je pro mě neuvěřitelné, že ministři této vlády nevyjednali pro již naplánované silnice výjimky. Reálně proto hrozí, že se výstavba komunikací, na které občané v kraji už dlouho čekají, zastaví nebo podstatně zdrží, ale především prodraží. A to zaplatíme my všichni,“ říká poslanec a lídr Jiří Skalický (TOP 09).

Do senátních voleb v Pardubickém kraji TOP 09 vysílá dva kandidáty. V senátním obvodu č. 43 Pardubice kandiduje ekonom, expert na mezinárodní vztahy a evropskou politiku Jiří Čáslavka, člen Výboru pro Evropskou unii Rady vlády pro nevládní organizace. „Chci oslovit všechny občany, kteří jsou prozápadně orientovaní, chtějí zachovat a zlepšovat vládu práva, nezávislost médií veřejné služby a otevřenou společnost,“ uvedl Jiří Čáslavka. Ve volebním obvodu č. 46 Ústí nad Orlicí TOP 09 nabídne voličům starostu České Třebové a zastupitele Pardubického kraje Jaroslava Zedníka. „Chci zúročit dlouholeté zkušenosti z komunální a krajské politiky. Jako senátor mohu pro náš region udělat více a přesto zůstat v kontaktu s občany,“ řekl Jaroslav Zedník.

Ondřej Müller, krajský manažer TOP 09

Ondřej Müller – tel.: 604229303,  ondrej.muller@top09.cz

Přílohy
PDF Krajský program 2016.pdf (929.9 kB)
Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme