Skalický: Město přispěje na nákup očního operačního mikroskopu

TOP 09 podpoří schválení dotace pro Pardubickou nemocnici na obnovu očního operačního mikroskopu.

22. 10. 2019

Nemocnice Pardubického kraje, a.s. požádala o individuální dotaci ve výši 3 000 000 Kč. Jedná se o pořízení přístroje na oční oddělení do nemocnice v Pardubicích, v pořizovací hodnotě 4 300 000 Kč. „Nemocnice pravidelně investuje do moderního přístrojového vybavení, aby mohla zlepšovat komfort a rozšiřovat služby pro své pacienty, kde významnou část tvoří občané města. Proto udělení dotace na zastupitelstvu města podpořím,“ vysvětluje Jiří Skalický, zastupitel města a dlouholetý primář PKN. Stávající operační mikroskop je již technicky zastaralý a nedisponuje možností navigace.

Oční mikroskop slouží pro osvětlení a zvětšení operačního pole a na podporu vizualizace při postupech v oblasti oftalmologie. Lze jej využít pro chirurgické postupy na předním a zadním segmentu oka.

Statutární město Pardubice každoročně finančně podporuje Pardubickou nemocnici a přispívá na pořízení přístrojového vybavení, čímž výrazně se výrazně zvyšuje komfort a kvalita zdravotnických služeb, které nemocnice poskytuje. I v roce 2018 byla Nemocnice Pardubického kraje, a.s. podpořena na pořízení přístrojového vybavení finančními prostředky ve výši 3 000 000 Kč.

Ondřeh Müller, krajský manažer

Štítky
Osobnosti: Jiří Skalický
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme