Šetřeme za každou cenu, ať to stojí, co to stojí

Komentář poslance PharmDr. Jiřího Skalického, Ph.D. ke sportovní hale Dašická

24. 7. 2015

Podlaha ve sportovní hale Dašická v Pardubicích je nevyhovující a musí se vyměnit. Novinka, kterou objevilo vedení Pardubického kraje. Asi zapomnělo, že už před čtyřmi lety, kdy byla hala slavnostně dokončena, na to upozorňovali odborníci a sportovní svazy. Pardubický kraj, konkrétně tehdejší náměstek hejtmana Jan Tichý, ale trval na tom, aby byl projekt několikrát přepracováván a snižena cena, ovšem na úkor kvality.

Výměna palubovky bude teď stát 3 a půl milionu korun. Před čtyřmi lety sice investoři ušetřili asi jeden až jeden a půl milionu, ve finále ale budou platit téměř dvakrát tolik. Úspory bylo tehdy docíleno vybudováním méně kvalitní a mnohem tenčí podlahy, než sportovní hala určená pro vrcholový sport dlouhodobě potřebuje. A životnost podlahy čtyři roky opravdu není nic světoborného. Palubovka je jeden z příkladů, jak se stavěla sportovní hala Dašická, kdy platilo heslo „Šetřeme za každou cenu, ať to stojí, co to stojí“.

V souvislosti s výše uvedeným je tak trošku úsměvné vyjádření hejtmana Martina Netolického v tisku, že (cituji): „…neprodleně jsme kontaktovali zhotovitele stavby, který však do současné doby vady neodstranil“. Je to podivné zvláště ve světle toho, že to byl právě Pardubický kraj, který nutil investory šetřit za každou cenu na celé stavbě. Vítejme v Kocourkově…

Jiří Skalický

Štítky
Osobnosti: Jiří Skalický
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme