Prvních devět kandidátů TOP 09 S podporou Starostů se dnes představilo v Pardubicích

15. 4. 2010
TOP 09 na dnešní tiskové konferenci v Pardubicích představila hlavních devět kandidátů pro Pardubický kraj: starosty a starostky, odborníky ve zdravotnictví, v dopravě a ve školství, akademiky a živnostníky. „Všichni jsou velmi zkušení, aktivní a známí ve svých oborech, jsou to lidé s výsledky," uvedl Jiří Kubínek, krajský předseda TOP09.
Lídrem je poslanec Pavel Severa: „Máme v týmu zodpovědné a slušné lidi z komunální politiky, kteří ve své každodenní práci spoustu problémů prakticky řeší, a proto svými zkušenostmi velmi obohacují a zkvalitňují navrhovaná řešení v programu TOP09," uvedl. Celkem je na 19 ti členné kandidátce 9 starostů a starostek.
Kampaň TOP 09 S podporou Starostů v Pardubickém kraji bude kontaktní a doslova protkne celý kraj. Budeme hodně v terénu, na rozdíl od jiných stran. Na kole i auty projedeme regiony všech kandidátů a populární formou budeme prezentovat náš program, který je silný a občané si zaslouží jeho vysvětlení. Dominuje mu protikorupční řešení, které má za cíl dramaticky zmenšovat prostor pro korupci a v důsledku ušetří naší zemi spoustu peněz. Máme klíč k řešení problému, který jitří a zadlužuje tuto zemi," uvedl předseda krajské TOP 09 a kandidát na šestce Jiří Kubínek. Tématy jsou také vymahatelnost práva, nezávislá a funkční justice, rychlost jednání soudů, zabezpečení kvalitní sítě první pomoci nejen v Pardubickém kraji, sociální spravedlnost, podpora podnikatelů a živnostníků a návrhy na úsporu výdajů ve veřejném sektoru.
TOP09 je přesvědčena, že se stejnou mírou odhodlání pro nastavení tvrdých pravidel pro zamezení korupce v souvislosti s veřejnými zakázkami je třeba zpřísnit kontrolu financování politických stran, zavést otevřené kontrolovatelné účty za volební kampaně a možnost provedení nezávislého auditu. „Musí se daleko více zprůhlednit hospodaření politických stran, protože v této oblasti cítíme právě velký prostor pro korupci a klientelismus, i když se to v některých největších politických stranách opravdu nerado slyší" doslova řekl Pavel Severa.
Podle Severy nebude TOP 09 voličům slibovat nesplnitelné a lhát: „Naopak, budeme jim říkat pravdu o tom, v jakém stavu je tato země." Program TOP09 je podle něho program spravedlivý, který nezadlužuje budoucnost. „Máme spoustu dobrých a kvalitních nápadů, aby lidé pocítili kvalitativní posun vpřed. Náš program považujeme za vyvážený a sociálně citlivý, protože je nastaven tak, aby se daleko spravedlivěji staral o ty, kteří to potřebují, a naopak se vypořádal s těmi, kteří sociální podpory zneužívají. TOP09 je strana skutečně odpovědné sociální politiky," dodal.
Tři priority přímo pro Pardubický kraj z programu přibližuje dvojka na kandidátce, starosta Jaroslav Zedník: „Budeme prosazovat dokončení sítě zdravotnické záchranné služby, což souvisí s pojetím zdravotnické politiky v kraji a potažmo v celé zemi. Za druhé je to výstavba R 35, která zlepší podmínky pro rozvoj ekonomiky kraje a za třetí budeme prosazovat změnu zákona o rozpočtovém určení daní tak, by nebyly finančně diskriminovány malé obce. Ve výsledku jde o udržení standardu občana žijícího v Pardubickém kraji."
Mgr. Zdenka Hanyšová Celá
Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme