Poslanecký mandát i více starostů. To jsou cíle nového krajského předsedy TOP 09 Víta Steklého

14. 6. 2021

Pardubická krajská organizace TOP 09 si po dvou letech zvolila nové vedení. Novým předsedou se stal podnikatel a radní města Slatiňany Vít Steklý. Delegáti sněmu dále do nejužšího vedení zvolili projektového manažera Michala Pilaře, pardubického zastupitele pověřeného řízením Pardubické nemocnice Jiřího Skalického, oblastního manažera ve stavebnictví z Vysokého Mýta Miloše Fogla a pracovníka v IT a telekomunikacích Josefa Zavorala ze Svitavska.

Úspěšně provést stranu volbami do poslanecké sněmovny a vyjednat v celém kraji dobré pozice do voleb komunálních. To jsou hlavní cíle nového předsedy krajské organizace Víta Steklého. „Zásadním cílem pro nadcházející volby je získat minimálně jeden poslanecký mandát pro TOP 09,“ říká Vít Steklý. Rád by efektivně navázal na práci předchozího krajského vedení a zintenzivnil komunikaci s občany v Pardubickém kraji. „V příštím roce nás čekají komunální volby, a právě obecní a městská zastupitelstva jsou místem, kde se dobrá práce našich kolegů promítá do každodenního života občanů. Krajské vedení pomůže našim místním organizacím, zastupitelům, radním a starostům obhájit a zejména rozšířit počty v městských zastupitelstvech,” vysvětluje svou optimistickou vizi pro příští rok Steklý.

Online sněmu se zúčastnilo nejužší vedení strany v čele s předsedkyní Markétou Pekarovou Adamovou a 1. místopředsedou, senátorem Tomášem Czerninem. Delegáty krátce pozdravili také krajští lídři všech tří stran koalice SPOLU – Pavel Svoboda, Radim Jirout (ODS) a Marek Výborný (KDU-ČSL).

 

Ondřej Müller, krajský manažer

 

Ing. Vít Steklý se narodil v roce 1990 v Chrudimi, dětství a dospívání prožil v nedalekých Slatiňanech. Díky svým rodičům a prarodičům si vybudoval silný vztah k městu, kde vyrostl, stejně jako k místní komunitě, přírodě a kraji jako takovému. Vít vystudoval ČVUT v Praze, kde získal nezbytné penzum vědomostí do dalšího života. Od roku 2018 sbírá zkušenosti v samosprávě města Slatiňany jako radní. Roky, které strávil studiem na Fakultě informačních technologií, ho dovedly k uvědomění, že aktivní vystupování v komunitě lidí a v místě, ke kterému má vztah, je to, co ho v životě naplňuje.

Zlomový okamžik jeho života nastal v roce 2017, kdy se mu narodil jeho prvorozený syn Michal. Léta prožitá v Praze, získané životní zkušenosti a narození potomka představovaly zásadní motivaci vrátit se na místo, které považuje za domov – tedy zpět do Slatiňan. I přesto, že Vít úspěšně vede svoji IT firmu, kterou založil již během studií, je rodinný život nezbytnou součástí a inspirací v aktivním budování hodnot, ve které sám pevně věří.

Štítky
Osobnosti: Vít Steklý
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme