Plná pivnice pivovaru Faltus při besedě s VIP podporavateli Karla Schwarzenberga

20. 1. 2013

Do posledního místa zaplněná pivnice pivovaru Faltus v České Třebové byla svědkem poutavého vyprávění o Karlu Schwarzenbergovi ústy těch nejpovolanějších, jeho dlouholetých přátel.

V sobotu 19.1. navštívili Českou Třebovou vzácní hosté. Uznávaná socioložka a publicistka Jiřina Šiklová, která neúnavně a ve stoje, jak její kantorské povolání velí, přednášela historická fakta o rodině Karla Schwarzenberga a vyvracela tak lživé mediální útoky jeho odpůrců.

Helena Třeštíková, režisérka dokumentárních filmů, pověsila na čas své řemeslo na hřebík, aby mohla jezdit po naší vlasti a hovořit s lidmi o tom, jaký Karel opravdu je. Málo kdo totiž ví, kolika lidem Karel Schwarzenberg pomohl dostat se ze dna zpět do života, kolik desítek milionů věnoval na charitativní účely nebo jak vzorně se po komplikovaném rozvodu postaral o svou bývalou ženu, která utrpěla těžkou nehodu.

Martin Vidlák, dlouholetý spolupracovník Václava Havla, přidal svědectví, že slovo má pro Karla Schwarzenberga stejnou váhu, jako zákon. Hovořil o jeho znalostech, světových zkušenostech a o tom, jak jeho přítomnost na Hradě pomáhala Václavu Havlovi.

Všichni přítomní se shodli na tom, že budeme mít prezidenta, jakého si zasloužíme. Buď uvěříme jednoduchým konstrukcím o tom, že Karel není Čech a je mu špatně rozumět, nebo se nad volbou více zamyslíme, porovnáme fakta a zvážíme, co je opravdu důležité a co marginální.

Jedno je jisté. Ať dopadnou volby jakkoliv, kandidatura Karla Schwarzenberga má smysl a zanechá ve společnosti výraznou stopu.

Ondřej Müller, krajský manažer
Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme