Pardubický region se osamostatnil

5. 12. 2012

Poslední listopadový čtvrtek byla v hotelu Staré časy ustanovena zcela nová Regionální organizace. Kromě členů Regionu Pardubicko přijal pozvání předseda krajské organizace pan Miroslav Nádvorník, či předseda sousední orlickoústecké RO, pan Miroslav Vohník.

V Pardubicích i v mnoha okolních městech samozřejmě fungují již dlouhou dobu místní organizace TOP 09 a strana zde má mnoho příznivců. Až do 29. listopadu 2012 byl však ve struktuře TOP 09 pardubický region sloučen s chrudimským.  Nyní tedy došlo k narovnání anomálie, kdy hranice regionální organizace nekopírovala hranice okresu.  Krajská organizace Pardubice je nyní rozdělena do čtyř regionů, stejně jako je Pardubický kraj rozdělen do čtyř okresů.

Nové vedení regionu

Pardubický regionální sněm zvolil vedení nově vzniklé organizace a jmenoval také členy Regionální revizní komise. Předsedou Regionu Pardubice se stal pardubický radní pan Jan Němec. Místopředsedy byli jmenováni předsedové místních organizací, za MO Holice pan Karel Picka a za MO Přelouč pan Miroslav Tyč. Dalšími členy výboru jsou Libor Slezák, Michal Sláma, Radek Vácha a Miroslav Lebduška. Revizní komisi pak jako předseda povede pan Miroslav Gregor.

Cílem nově vzniklé RO Pardubice je zvýšení zájmu o místní a regionální politiku a navýšení členské základny.

Ondřej Müller, krajský manažer

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 PARDUBICKÝ KRAJ