Pardubická mise Markéty Pekarové Adamové: Setkání se studenty, podnikatelkami, uprchlíky a s veřejností

11. 12. 2023

Předsedkyně Poslanecké sněmovny PČR zahájila návštěvu Pardubic setkáním s vedením Univerzity, debatovala se studenty, navštívila podnikatelský inkubátor i sociální centrum pro uprchlíky. Prohlédla si Automatické mlýny a den zakončila s veřejností na adventních trzích.

V podnikatelském inkubátoru P-pink se Markéta Pekarová Adamová setkala s členkami spolku Podnikavé ženy.„Velice ráda se potkávám s inspirativními ženami při svých cestách po krajích. Mluvily jsme o podpoře lokálních produktů, nebo třeba o šedých zónách zákoníku práce, kterých někteří lidé bohužel zneužívají. Cenné informace z terénu, se kterými budeme pracovat ve Sněmovně. Děkuju za ně!,“ uvedla předsedkyně Poslanecké sněmovny PČR a předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.  

debata s podnikatelkami v P-Pinku

Podpora a zájem o regionální podniky je důležitá. O jejich každodenním potýkání se s legislativními nařízeními státu a zajištění ekonomického růstu si povídali politici s vedením společností Avantgard, Retia, RCD Radiokumunikace, CityZen, Foxconn, nechybělo setkání se zástupci krajské hospodářské komory. 

debata s uprchlíky v Kalyně

V centru Kalyna si Markéta Pekarová Adamová vyslechla upřímné poděkování ukrajinských žen za pomoc naší země, ale mluvilo se také o legislativních překážkách, které jim často brání v nástupu na adekvátní pozici. 

Automatické Mlýny

Poděkování patří manželům Smetanovým, kteří nás provedli zrekonstruovaným areálem Automatických mlýnů, zatímco popisovali, jak se celý projekt rodil.

debata se studenty UPCE

Také besedy se studenty neodmyslitelně patří k roadshow TOP 09 po krajských městech. Markéta Pekarová Adamová více než hodinu debatovala se studenty UPCE. Ty zajímala např. kvalita vzdělávání, ohodnocení pedagogů a studentů doktorandů, ale také se ptali mladé političky na pozice žen v politice, vliv sociálních sítí nebo na odkaz Karla Schwarzenberga. Poslanci navštívili a debatovali se žáky soukromé školy Klas.

adventní trhy

Závěr dne patřil adventním trhům na Pernštýnském náměstí a mnoha příjemným setkáním a rozhovorům s veřejností.

Ondřej Müller, krajský manažer

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme