Obstrukce hnutí ANO. Krajské zastupitelstvo trvalo 9 minut

Plýtvání času zastupitelů, obstrukce, zbytečná gesta. Většina krajských zastupitelů hnutí ANO se v době pandemické krize a stále platných vládních opatření domáhala osobní účasti na jednání, což vedlo k přerušení schůze a jejímu odložení.

7. 4. 2021

Zastupitelé mají k dispozici moderní techniku pro vzdálenou komunikaci, nebyl tedy žádný problém, aby se jednání uskutečnilo online, tak jak bylo plánováno, a tak jak je to v době nepříznivé pandemické situace běžné.

Klub krajských zastupitelů hnutí ANO o tomto svém záměru dal vědět e-mailem ve čtvrtek (v 16:08), tedy po pracovní době, kdy dalšími dny byly svátky a navíc osobám, které nejsou ke změnám oprávněné. Předpokládám, že kolegové z hnutí ANO dobře ví, že měli kontaktovat organizační oddělení a to v dostatečném předstihu. Proto vnímám kroky zastupitelů ANO jako nefér vůči ostatním zastupitelům a hejtmanovi.  Je navíc neodpovědné vynucovat si v době nepříznivé pandemické situace osobní účast tam, kde není nezbytně nutná,“ říká krajský zastupitel Michal Sláma.

“Nejvíc mě mrzí, že ANO bylo informováno o těchto skutečnostech na pravidelném jednání hejtmana s předsedy zastupitelských klubů před zastupitelstvem, a přesto si trvali na svém, i když po volbách deklarovali, že budou konstruktivní opozicí,” říká 1. náměstek hejtmana Michal Kortyš.

Odkladem jednání zastupitelstva dojde i k odkladu schválení několika programových dotací v sociální oblasti, ale například i projednání volby přísedícího Krajského soudu, pobočky v Pardubicích. „Je štěstím, že mnoho aktivit je nyní utlumeno, jinak by takováto obstrukce mohla způsobit další problémy v řadě krajských institucí,“ upozorňuje Michal Sláma.

„Hnutí ANO slovy propaguje digitalizaci státního aparátu a je tak s podivem, že když přejdeme od marketingu k činům, hatí i sebemenší snahy o jeho zavedení,“ uzavírá Michal Sláma, který se musí, stejně jako všichni neuvolnění zastupitelé, pro každé jednání zastupitelstva uvolnit ze svých pracovních závazků.

Ondřej Müller, krajský manažer TOP 09

Štítky
Osobnosti: Michal Sláma
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme