Müller: Koalice SPOLU si v Pardubicích zachovala tvář

10. 10. 2022

Koalice SPOLU se rozhodla nepřijmout nabídku volebních subjektů ANO, Žijeme Pardubice (ČSSD) a Společně pro Pardubice na účast ve vedení města.

Kolice SPOLU získala v Pardubicích více než 20% hlasů, 9 mandátů zastupitelů a druhé místo v pořadí zvolených subjektů. „Výsledek voleb pro nás nebyl ideální, ale šance SPOLU na primátora existovala. Tu pohřbila až „ryze pardubická městská sdružení, která nejsou řízena z Prahy“ rychlým úpisem hnutí ANO a zastavením jednání s koalicí SPOLU,“ říká předseda TOP 09 Pardubice a nový zastupitel Ondřej Müller.

Nyní tak vznikla těsná většina 20 z 39 zastupitelů, většina značně levicová, která lákala voliče mimo jiné na výčty toho, co vše bude zadarmo nebo levnější. „Dostali jsme nabídku tuto koalici rozšířit. Její parametry ale odpovídaly tomu, že většina už existuje a nás je třeba pouze k dosažení pohodlné majority a klidu v zastupitelstvu. Těžko bychom také realizovali náš volební program, pokud uvnitř koalice již existuje jiná, navíc dle slibů na plakátech značně populistická většina.“

O široké koalici zástupci SPOLU jednali s plnou vážností z důvodu zachování kontinuity ve vedení města, kterou považujeme za důležitou obzvláště v současné ekonomicky složité době. „Pokud si koalice SPOLU chtěla zachovat před svými voliči tvář, nemohla takovou nabídku přijmout,“ uzavírá Müller.

Koalice SPOLU Pardubice bude konstruktivně spolupracovat na řešeních, které budou prospěšné všem občanům města včetně přinášení vlastních řešení problémů, které Pardubice trápí.

 

 

TOP 09 Pardubice

Štítky
Osobnosti: Ondřej Müller
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme