Ministrová: Podpoříme mladé basketbalisty

22. 3. 2018

Zastupitelé TOP 09 dnes na jednání zastupitelstva jednoznačně podpoří peníze pro mladé nadějné sportovce. Máme zájem na tom, aby Pardubice byly dál sportovním městem, kde se rodí nové talenty.

Projekt Golden Talents, který pracuje s mladými talentovanými basketbalisty z východočeské oblasti má podporu zastupitelů TOP 09. „Všichni rádi fandíme českým sportovcům i těm, kterým se daří na místní úrovni. I proto je tak důležité, abychom pro mladé talenty měli dobré zázemí, které jim pomůže k lepším výkonům. Pomoci vlastním sportovním nadějím je povinnost jejich města,“ říká zastupitelka města a členka místního výboru TOP 09 Ludmila Ministrová.

Podstatou projektu je dát nejtalentovanějším jedincům z řad mládeže individuální péči k maximálnímu možnému rozvoji jejich talentu. Projekt je výběrový a má za cíl vychovávat hráče s potenciálem pro mužský vrcholový basketbal a reprezentaci. „Basketbal je po hokeji dalším sportem, který skvěle reprezentuje naše město. V místním klubu vyrostlo hned několik velkých hráčů a my chceme, aby tato úspěšná práce s mládeží v Pardubicích pokračovala. Proto TOP 09 jednoznačně podpoří tento návrh,“ říká Ludmila Ministrová (TOP 09).

Projekt začal fungovat už v roce 2012 a město ho cíleně podporuje od roku 2016. Ze známých hráčů projektem prošli např.: V. Půlpán, M. Peterka, T. Šoukal, J. Šoula, D, Škranc a další.
Zastupitelé města za TOP 09 před nedávnem jednoznačně hlasovali také pro stavbu nového plaveckého bazénu a podporují rozvoj sportovních aktivit pro všechny občany.

 

Ondřej Müller, krajský manažer

Štítky
Osobnosti: Ludmila Ministrová
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme